Portugal

En dag i Porto centrum!

Igår var vi en sväng inne i Porto centrum och tittade på all julbelysning. Det var kallt som sjutton! Det är alltså inte varmt här i Portugal där vi är (många av er har frågat om det). Igårkväll var det cirka 7 grader, men jag höll på att frysa fingrarna av mig så det kändes faktiskt ännu kallare.

img_8281 img_8279 img_8297 img_8282

Vi gick en liten runda på stan och tog lite bilder, drack portvin, köpte souvenirer och åt grillade kastanjer (häftigt!).

img_8295 img_8294

När vi kände oss färdiga och började bli hungriga så åkte jag och Lucas metro med Jairs syster och hennes man till en portugisisk restaurang. Vi hade bilen med oss, men Lucas ville så himla gärna åka tåg så vi gjorde det för hans skull 🙂

På den portugisiska restaurangen så provade vi en typisk rätt från Portugal – Francesinha. Jag tyckte inte att det såg ett dugg gott ut på bilden på restaurangen så jag hade aldrig testat det om det inte var för att Jairs syskon sa att vi borde prova. Francesinha är en smörgås som innehåller kyckling, kött, bacon och en stor räka på toppen. Ovanpå lägger dom ett lager med något som påminner om lasagne och sen in i ugnen (tror jag) och så en kryddig så på det. Det var gott, men mastigt 🙂 Helt klart värt att prova om man besöker Portugal!

img_8293 img_8291 img_8290

Efter maten åkte vi hem till Jairs syster och hennes man en stund innan vi tillslut åkte hem. Idag jobbar alla i Jairs familj utom Jairs brors fru så Jair och barnen är ute med henne idag. Jag valde att stanna hemma för jag måste ordna lite med bilen som är på lagning, betala lite räkningar och annat som behövs göras i slutet på månaden. Dessutom är det väldigt väldigt skönt med en liten stund egentid ibland 🙂

6 Comments

    • Emma - På Smällen!

      Vi pratar portugisiska allihopa. Jag kan bra portugisiska även om jag stakar mig fram ibland eftersom portugisiskan har legat på hyllan ett tag. Det är typ som att prata engelska för mig. Jag förstår allt men hittar inte alltid orden. Men då kan jag förklara vad jag menar på portugisiska så jag skulle ändå säga att jag är mer eller mindre flytande. Lucas har det lite jobbigare för det är tydligt att han blir frustrerad av att alla inte förstår vad han säger. Jair har helt klart fått hemläxa – att prata mer portugisiska!

  • Sara B

    Vilken gåva ni ger Lucas genom att vara flerspråkiga. 🙂
    Jag som önskade matinlägg och så hade du redan skrivit ett här 🙂 hade inte läst allt du skrivit nu under jul, men nu är jag ikapp igen 🙂 men ser ändå gärna mer mat, mat och så fika såklart ??

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.