Okategoriserade

Eftervärkarna med tredje barnet

När jag väntade William fick jag ofta höra att eftervärkarna inte skulle bli roliga eftersom jag skulle få mitt tredje barn. Eftervärkarna har ju en tendens att bli mer och mer smärtsamma ju fler barn man får. Det är kanske inte så konstigt eftersom livmodern blir slappare och får svårare att dra ihop sig när man föder flera barn, då kan det krävas lite mera kraft i eftervärkar. Jag ska ärligt säga att jag var orolig för eftervärkarna, men samtidigt försökte jag se på dom som något positivt. Det är ju trots allt dom som gör att magen drar ihop sig som den ska 🙂

Hur var eftervärkarna för mig med tredje barnet?
Jag hade förberett mig på att det skulle göra REJÄLT ont och gick faktiskt och oroade mig för det. Det kändes jättejobbigt att ha ont igen efter förlossningen och jag kände att jag inte riktigt hade kontroll på läget eftersom jag inte hade en ”metod” för att lindra det. Det var först när jag fick låna hem en TENS-apparat som jag kände mig trygg. TENS är ju guld för många under förlossningen så då måste det ju hjälpa mot eftervärkar också tänkte jag 🙂 Dessutom hade jag ju mycket hjälp av TENS för mina ryggsmärtor.

Jag förberedde mig som sagt på att det skulle göra skitont och ont gjorde det, men så här i efterhand minns jag inte det som katastrofont i alla fall 🙂 Jag minns att jag hade mycket eftervärkar dom två första nätterna för då hade jag i gång TENS-apparaten hela nätterna. Den hjälpte jättemycket, så jag är glad att jag hade den. Jag kommer definitivt använda TENS nästa gång också 🙂 Apparaten jag använde hette Cefar Femina och finns HÄR! Det var också den som Victor använde när han ”födde barn” 🙂

Jag minns också att jag tyckte eftervärkarna höll i sig mycket längre än 3-4 dagar som det står på 1177. Men det kanske var min bubbliga mage som jag förväxlade med eftervärkarna för jag hade ju jobbig mage i 2 månader efter förlossningen. Nu är magen bättre igen, tack och lov!

Hur var det för er med eftervärkar? Vad använde ni för smärtstillande?

Foto: https://wanderings.se

4 Comments

  • M

    Väntar tredje barnet nu och ser verkligen inte fram emot eftervärkarna. Har dock hört från många andra med tre barn som alla säger att de var värst efter andra barnet 🤔. Det kan man ju hoppas på. Det var fruktansvärt efter andra barnet tycker jag. Då fick jag med morfin hem från BB. Men det var just max två dagar som var så illa.

  • S

    Var också beredd på rejäla eftervärkar. Med tvåan fick jag morfintablett andra natten minns jag. Och visst kändes eftervärkarna med trean men inte värre än tvåan vad jag kan minnas. Bad också om att få ordentligt med tabletter direkt efter förlossningen och åt 2 Alvedon och 1 Ipren regelbundet första dagarna och körde sen Alvedon i kanske en vecka. Så det är nog smart att käka lite tabletter för att slippa lida. Finns ju ingen anledning till det liksom.

  • Gittan

    Jag är den där som allt är tvärtom på. Jag hade rejäla eftervärkar efter första barnet, värsta smärtan jag vart med om! 😩 Med andra barnet hade jag inget alls och med tredje hade jag lite.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.