Okategoriserade

Efterlängtad IKEA-shopping och barnrumsinredning

Imorgon väntar IKEA-shopping utan män! Det är bäst så, då behöver man inte riskera att det blir skilsmässa haha!! Fast om man vill ha med sin gubbe så finns det ett litet trix som kan vara värt att prova. En av mina vänner hade satt i system att varje gång dom hade varit på IKEA tillsammans så blev det sex samma kväll. Hennes kille ville gärna åka till IKEA och föreslog det ibland själv till och med haha! Kvinnliga listen alltså!

Imorgon är det jag och Siranee som åker till IKEA. Det ska faktiskt bli skönt att komma ut lite grann, jag har ju vabbat väldigt mycket den sista tiden. Jag ser framemot en lång IKEA-shopping och en lunch/fika på IKEA imorgon. Och jag ser väldigt mycket framemot att komma hem och skruva ihop möbler och göra fint här hemma! Åhh det kommer bli så bra! Det här ska inhandlas imorgon:

 

20151205-234638-85598467.jpg

Ni som har lite koll på mig, vet att vi inte har gjort iordning Lucas rum än. Det ser ut ungefär så här fortfarande:

Det vi har gjort sen sist är att vi har plockat in alla Lucas leksaker i hans rum, jag har satt upp en gardinlänga av två (jag tycker den är asful så jag vägrar sätta upp den andra haha!) och i veckan fick Lucas den finaste filtbollsmattan från Nepaldo!! Rummet känns inte alls lika kalt som på bilden, men det är långt ifrån färdigt.

I somras hittade jag en hylla som jag ville ha till Lucas, men den togs bort från sortimentet så jag väntade helt i onödan! Nu har jag funderat och funderat och nu har jag äntligen bestämt mig vad vi ska ha inne i hans rum 🙂 Det var tur att hyllan var slut för nu har jag en mycket bättre idé!! Viktigt för oss är ju att Lucas säng går att göra till dubbelsäng, därför får vi inte skruva fast massa saker i väggen om det inte sitter lite högre upp. Men jag kan ju inte sätta leksaker högt upp på hyllor för då når ju Lucas inte dom, så nu har jag bestämt mig för att Lucas ska få en Kallax-hylla med svarta lådor till sitt rum 🙂 (Dom rosa lådorna är till min Kallax-hylla i min walk-in closet).

Ovanför Kallax-hyllan ska jag sätta två hyllplan för lite finsaker som Lucas inte kommer komma åt själv. Åhh, nu kom jag på en fin julklapp till honom som kan stå på hyllan 🙂 EN SPARGRIS! 🙂 Jag och Jair är ju riktiga sparare, klart vår son ska bli det också haha! På andra sidan rummet ska Lucas få ett bord med inbyggd förvaring och två stolar som jag har hittat på Jollyroom, men just nu är det helt slut i lager. Det tog slut under blackweek, typiskt, jag som tänkte slå till när jag såg erbjudandet!

20151206-000321-201676.jpg

Byrån på bilden ska stå i mitt och Jairs sovrum, där ska vi ha bebisens kläder 🙂 Just nu ligger det helt nya kläderna som jag har köpt i en plastpåse i walk-in closet och alla Lucas gamla kläder ligger i stora plastbackar i walk-in closet. Ska bli såå skönt och roligt att organisera bebiskläder och alla andra saker som jag sparat till bebis 🙂

Jag ska köpa två nya madrasser till Lucas säng också. Madrasserna jag köpte förra året är alldeles för tjocka så dom går inte lägga ovanpå varandra i Lucas rum, så nu ligger en på vinden och en i Lucas säng. Tanken är ju att båda ska ligga i Lucas säng så att man snabbt och enkelt kan göra den till dubbelsäng. Lucas gamla madrasser kommer vi använda för att sänka vår säng. Vår säng har nämligen två supertjocka madrasser + en bäddmadrass, så den är så hög att den når till midjan på oss. Det ser lyxigt ut, men fallet till golvet är långt om Lucas skulle ramla och vår sidospjälsäng blir alldeles för låg så den förlorar liksom sin funktion. Förhoppningsvis blir sidospjälsängen i samma höjd som vår säng när vi byter ut madrasserna 🙂

Åh vad jag längtar tills imorgon nu! Jag ska gå och lägga mig nu så att tiden går fort hehe 🙂

5 Comments

 • Thaimorsan

  Haha en kvinnas list ja MEN risken att det inte blir nåt ligg alls är att när man kommer hem så vill mannen själva sätta igång… och bygga. E han en latmask så måste man kanske muta…eller är man själv ivrig så sätter man igång och bygga själv haha!

 • Zarah

  Allt du vill köpa och fixa iordning låter superfint och mysigt! 🙂 vi kommer behöva köpa en ny byrå frampå men det får bli när nuvarande minstingen flyttar in till storebror. Dom kommer få dela rum när bebisen blir såpass gammal och flyttar ut från vårt rum. Vi har ett skötbord som är kombinerad byrå, så när bebisen kommer så får han ta över den (smidigasr med bebisenn kläder i anslutning till skötbordet) och mellanpojken får ha sina kläder i garderoben i hans rum så länge 🙂
  Jag och min sambo är alltid på ikea tillsammans och vi har inte bråkat en enda gång 😀

 • heidi

  åh ebba har sånt vanligt bord o stolar från kids concept men hade behövt ha det där bordet till alla leksaker . så smidigt får man allat hålla ett öga på=) tack för tipset!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.