Dyrt med släkting på besök – var det värt det?

Nu har jag och barnen lämnat Ian på flygplatsen. Det blev ett sorgligt adjö, det gick inte att hålla tillbaka tårarna. Vi har kommit varandra väldigt nära under den här tiden och det känns faktiskt ganska tungt att se honom lämna oss. Vi har ju faktiskt varit tillsammans nästan varje dag i 9 månader om man räknar med tiden i Brasilien också… Jag kan inte fatta att 6 månader gick så här fort?! Det kunde inte Ian heller när vi pratade om det på vägen till flygplatsen.

Det var ingen billig grej att ta med Ian till Sverige. Jag vågar knappt tänka på vad det kostat oss med flygbiljetter, flytt av biljetter, förlängt uppehållstillstånd, försäkringar, mat etc, men var det värt det då? Ja, ABSOLUT! Det har varit guld värt att ha honom här! Inte minst för barnens skull! Tack vare Ian har barnen lärt sig att prata riktigt bra portugisiska, dom har gått färre timmar på förskolan och jag och Jair har fått egentid med varandra för första gången på länge. Förutom det så känns det riktigt bra i magen att ta med en av Jairs släktingar hit som annars aldrig skulle ha råd att se något annat än Brasilien.

Vi tyckte att hela den här upplevelsen var såpass bra att vi redan pratar om att ta hit Ian igen eller någon annan släkting. Det känns värdefullt för barnens portugisiskas skull. Vi vill gärna att barnen fortsätter träna på sin portugisiska och om det kostar lite så får det göra det då. Det blir nog inte att vi tar hit någon innan vårt bröllop 2020, men efter bröllopet kan det mycket väl bli så att vi frågar Ian eller någon släkting om han/hon vill tillbringa ett par månader i Sverige 🙂 Ian ska plugga nu och därför vet vi inte om han kan komma tillbaka eller om han går en utbildning då.

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. E

  Blir så nyfiken hur det blir när ni gifter er isåfall, antar att Jair har en stor släkt och kommer ni betala för dessa personers resa hit då? Bara en fråga och inget rätt eller fel kram ??

  Svara
 2. Karolina

  Så ledsamt när man vet att det är så långt till nästa gång man ses.

  Jag träffade mina kusiner utomlands max en gång om året som liten. Alltid tråkigt när vi eller dom åkte

  Svara
 3. Marie Alvas mamma

  Hoppas Ian vill komma tillbaka. Är nyfiken på om det var något han gillade extra mycket i Sverige som han köpte med sig hem?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här