Första graviditeten

Dumma magont

Sjukt ont i magen! Fy jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till! Jag har helt sjukt ont i magen. Mest när jag rör mig och står upp gör det ont. Jag känner igen magontet men det konstiga är att det enda som lindrar är när jag precis ätit eller precis varit på toa… Fattar inte vad det är? Varför känns det bättre när jag har ätit?

Men usch, jag vill verkligen inte till sjukhuset! Jag vet vad dom kommer göra. Dom kommer titta på bebisen o säga att han mår bra, för det gör han! Och sen kommer dom skicka hem mig o säga att jag får komma tillbaka på måndag under dagtid. Jag har verkligen ingen lust att sitta på specialförlossningen halva natten o sen bli hemskickad för att komma tillbaka på måndag. Då sitter jag hellre med ond mage på min egen soffa!

4 Comments

 • Avundsjuk

  Måste bara säga att det är med skräckblandad förtjusning jag läser din blogg, och jag kan liksom inte sluta.Jag gillar att följa din graviditet och dina tankar och jag lär mig massor, men jag blir så förbannat avundsjuk… Jag vill stå i livet precis där du står men har en del att ordna innan vi kan skaffa smått. Jag blir glad när jag ser att ett nytt inlägg från dig finns på bloglovin och ledsen/galen när jag läst färdigt!

  Hoppas du fortsätter blogga när bebis är liten!

  Svar från Emma: Kul att du gillar att följa min graviditet. Ja, jag kommer fortsätta blogga när bebis kommer 🙂 Jag hoppas att det blir dags för er snart att skaffa en liten också. Jag har velat ha barn väldigt länge innan jag tillslut bestämde mig för att ta det steget så jag vet hur det känns att längta efter något jättemkt även fast man vet att man måste ordna vissa grejer först. Lycka till! Snart är det er tur 🙂 tiden går fort även om det inte känns så!

 • jessy

  Hade det för någon vecka sen lr två.. Lägg dig med gravidkudden i soffan.. Har du någon vetekudde lr värmedyna? Är du stressad över ngt? Testa duscha varmt..

  Svar från Emma: Tack jessy! Jag använde en vetekudde och det var faktiskt rätt skönt att ligga med gravidkudden, då låg dessutom vetekudden på plats. Jag vet inte om det är stress som orsakar det eller inte… men om det är stress så är det omedveten stress. Jag har en ganska pressad arbetssituation så det skulle kunna vara det, men det känns som jag har släppt pressen på jobbet och inte stressar pga det längre eftersom jag har en ersättare som går jämte mig nu så står jag inte ensam ansvarig för allt längre.

 • linasegelsbo

  Är det inte bättre att åka in iaf? Tänk om det faktiskt är ngt de kan hjälpa dig med..

  Svar från Emma: Det gick ju över under natten som tur var. Tycker det är så jobbigt att åka in om dom bara kommer skicka hem mig utan förklaring igen… men såklart, om jag skulle tro att bebisen far illa eller om bebisen sparkar mindre så kommer jag åka in. Men nu är magen bra igen… hoppas jag slipper magont nu.

 • Linnea

  Har också haft samma i veckan. När bebisen är stor är det lätt att den trycker på de inte organen och då gör kan det göra riktigt ont om magen inte är i helt i ordning 🙂 Vila i hjälpte för mig!

  Svar från Emma: Tack Linnea! Vila, mat och toalettbesök hjälpte för mig tillslut.. det var riktigt jobbigt när det höll på och jag är rädd för att det ska bli så igen. Men just nu mår jag bra iaf 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.