Dagsformen

Vi kör fortfarande sjukstuga här hemma. Barnen hostar mycket och har feber om nätterna, dessutom har Lucas fått ont i ena örat. Det blir inte mycket tid att sova för varken mig eller Victor, men det är ju så det är med sjuka småbarn.

På ett sätt är jag lite glad över att dom är sjuka nu för det känns som det ökar chanserna till att dom är friska över jul. Det vore så mysigt att få fira jul med släkten i Vegby detta året, utan att riskera att ta dö på stackars morfar som blev inlagd på sjukhus sist barnen smittade ner honom.

Tänk att nu är det bara en vecka kvar till jullovet! Jag längtar ihjäl mig 🙂 Jag och Victor håller på för fullt att pynta och göra fint här hemma. Vi har köpt en ny julgran och tänkte köpa nytt julgranspynt också. Jag är sugen på silver och pastelliga färger på julgranskulor. Någon som har tips var man kan köpa sånt?

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Malin storm

  Rusta brukar ha bra utbud av olika julgranskulor. Hoppas ni får vara friska över jul. Här är minstingen sjuk. Jag håller tummarna att han är frisk tills på fredag för då är det hans första luciatåg på förskolan.

  Svara
  • Emma

   Åh tack! Ska gå dit och kika då 🙂 Hoppas ni också blir friska och allra helst till luciatåget 🙂 Jag tycker det var synd att vi missade Isadoras igår…

   Svara
 2. Nina D

  Här hjälper vitlök i örat. Lägger en klyfta i som en tepåse som vi köpt på apoteket, tejpar fast och på med en mössa.
  Mot hosta tycker vi ibland att lök i hett vatten hjälper.
  Hoppas de är pigga snart igen.
  Vi har också köpt en ny gran till i år, jag tänkte att barnen skulle få välja varsin ny kula varje år och därmed fylla på den för varje år men det tyckte inte barnen, så kanske kör en kombination av de vi har och deras val.

  Svara
  • Emma

   Vi testade det med vitlök i örat en gång för några år sedan. Dagen efter åkte vi till vårdcentralen och fick skäll för tydligen retar lök och vitlök slemhinnorna extremt mycket. Barnens läkare var också öronbarn när hon var liten så detta var något som låg henne varmt om hjärtat. Men lök i hett vatten mot hosta har jag också hört ska funka, men måste kastrullen stå under sängen?

   Jag var också inne på det där med en ny kula varje år men har ångrat mig. Det kanske får bli en kombination men jag vill också bestämma lite 🙂 hehe!!

   Kram!

   Svara
 3. Kickii

  Här är vi ofta sjuka senaste månaden. Nu senast så blev min 3 åring sjuk med influensa efter att ha hostat varje natt i nästan 3 veckor 🙁 imorgon är det 1 vecka sedan hon blev sjuk och idag var första feberfria dagen efter 5 dagar med hög feber. Men än är hon långt ifrån frisk så hon missar nog sin Lucia. Jag och mannen blev också smittade med influensan i helgen och det har varit hemskt ? tråkigast av allt är allt man får ställa in pga sjukdomarna. Känns aldrig som det går att boka in nåt
  på vintern. Men ja visst hoppas jag att vi är friska under jullovet nu!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här