Dagens häftigaste syn!

– Samarbete med Universeum –

Idag har jag och barnen varit på utflykt till Universeum precis som vi ofta gjorde när jag var mammaledig. Det var underbart att gå ut med barnen igen, bara dom och jag. Det är verkligen tur att jag har mina kottar, vad skulle jag ta mig till om jag inte hade dom? Livet kommer för alltid ha en mening och även när et gör riktigt ont så finns lyckan i dom. Jag älskar dom så mycket att det känns som att hjärtat ska spricka!

Universeum är verkligen ett favoritställe här i Göteborg 🙂 Det finns så mycket att göra där så vi har aldrig lyckats hinna igenom hela stället på en enda dag, men det gör inget för då har vi ju kul saker att göra nästa gång vi kommer också 🙂 Förra gången gick vi igenom Norden med svenska vatten och regnskogen, denna gången satsade vi på allt det andra istället 🙂

Vi började på utställning som förut kallades “Explora” om jag inte minns helt tokigt. Det kan hända att den fortfarande heter det, men nu har den förändrats jättemycket och har ett stort Kemilabb som jag och Lucas var sugna på att besöka. Kemilabbet är för barn från 3 år och uppåt så jag tror att det är bra att ta det en dag när vi är två vuxna istället 🙂 V

img_0871
img_0926
img_0870

Vi fastnade länge på såpbubblorna, det är verkligen fascinerande att se hur kul barn kan ha med såpbubblor 🙂

img_0882-2
img_0881-1
img_0884

Efter såpbubblorna ville Lucas fika så vi gick ner till leklandet Jobbis där man kan äta medhavd picknick. Ganska så snabbt så förstod jag att Lucas inte alls ville fika, han ville bara få springa av sig lite och leka med dom andra barnen. Han sa: “Mamma, nu ska jag hitta en kompis” och en minut senare stod han och klappade på en jämngammal killes t-shirt (den hade vändbara paljetter). Killarna lekte som om dom redan vore bästisar. Det spelade ingen roll att dom pratade olika språk, det var leken som förde dom.

Under tiden försökte jag och Isadora fånga projektorfiskar och handlade trämat.

När pojkarna hade lekt klart och den andra familjen gick vidare så gick vi till akvariehallen, där fick vi dagens häftigaste syn, alltså kolla!

img_0890-1
img_0888-1
img_0892-1

Vi avslutade dagen i Reptilariet där jag blir biten av en orm medans Lucas filmar! Det var visserligen en virtuell orm men tillräckligt för att jag skulle skrika och rycka undan min hand och efteråt klappa omsorgsfullt på den. Haha! Ni får kolla min Instagram story för att se den videon haha!

Uppdatering! Nu kan ni även se videon när jag blir biten här!

Nu har vi varit hemma en stund och barnen har varvat ner framför TVn. Nu ska jag fixa kvällsmat innan det är läggdags. Isadora blev ordentligt förkyld under eftermiddagen och var till och med lite febrig när vi åkte hem så vi får ser hur det blir imorgon. Det lutar mot vab imorgon, men jag ska inte ta ut något i förskott. Vi får se hur hon mår helt enkelt 😛

Tusen tack Universeum för att ni förgyllda vår söndag 🙂 Vi kommer snart tillbaka 🙂

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Lexochlogan

    Vi gillar verkligen universeum här med, så mycket att se för barnen och gillar att det är inomhus så man inte ör vöderberoende. Hoppas kunna åka dit i vinter. Vad härsligt att ni hade det så bra. Underbara bilder som vanligt

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här