Corona-pandemin har gjort människor elaka

En vän till mig skrev nyligen på sin instagram att hon nästan är mer rädd för vad corona-pandemin gör med oss människor än själva viruset. Hon skrev att folk generellt sett är mer aggressiva, särskilt online. Jag kan inte annat än att hålla med, corona-pandemin har verkligen lockat fram det allra sämsta i människor.

Det är inte mitt fel att min älskade morfar är döende. Jag förtjänar inte få kritik för nånting överhuvudtaget när jag berättar om min sjuka morfar och hur ledsen jag är över att ha insett att han inte kommer överleva. Det är bara ren och skär elakhet. Det skrämmer mig hur den här pandemin har gjort människor så elaka.

Jag tänker inte försvara mina val mer för ni som kritiserar har inte hela bilden, mycket av det ni säger är ändå fel. Ni skriver ofta ”ni har inte alls varit isolerade” trots att vi inte träffat några andra människor alls, vare sig inom- eller utomhus, under långa perioder och annars varit extremt sparsamma med kontakter utanför hemmet. Ni är många som tror att ni vet hur vi levt och vad vi tycker och tänker, trots att jag bara delar när vi faktiskt har gjort något och inte dom andra 300 dagarna som jag suttit hemma ensam. Ni tror att ni ”sätter mig på plats” genom att kritisera mig för varenda liten grej jag gör, men i själva verket så får det mig att känna att det var fel att isolera sig från första början för det har bara fått mig att må dåligt. Ni bekräftar dessutom min känsla genom att säga att jag INTE varit isolerad eftersom det betyder att den insatsen jag gjorde under hela förra året inte räknas. Bra jobbat! MEN jag är tack och lov inte dum i huvudet som ni skriver att jag är, så jag skulle aldrig skita i pandemin. Vi vill fortfarande inte bli smittade och vi vill få ett slut på den här pandemin och därför skulle vi aldrig skita i restriktionerna. Däremot kommer jag inte att isolera mig helt igen för jag mår väldigt dåligt av att vara ensam. Jag behöver träffa någon annan vuxen då och då, men som tur är så går det oftast bra att ses ute på t.ex. en promenad.

Jag hoppas också att alla ni som skriver ”money talks” och andra dumheter när jag jobbar, ropar samma sak till butiksbiträden, serveringspersonal, frisörer m.m. som ”väljer” att jobba istället för att sitta hemma. Jag hoppas att ni också skickar in klagomål till TV-kanaler som gör reklam för solresor, för visst är det dåligt av dom att göra reklam för en solresa mitt under en pandemi?! Men det gör ni förstås inte, för det är annorlunda för influencers, dom ska kunna ta emot ”konstruktiv” kritik för det är en del av deras jobb… Dessutom är det ju mycket roligare att kritisera någon som redan sagt att den mår dåligt, då får man ju större effekt.

Pandemin gör människor elaka. Pandemin är så mycket mer än ”bara” en smitta. Vi mår dåligt. Ni säger det hela tiden, att ni också mår dåligt och det märks. Internet har blivit en sjukt dålig plats. Här kan man anonymt få utlopp för sina känslor och skriva vad fasiken man vill. Dessutom känns det ju oftast lite bättre när man har lyckats trycka till nån annan, inte sant?! Och gärna att man skriver under olika alias och håller med sig själv i kommentarsfältet för då ser det ju ut som alla tycker att den där influencern är dum i huvudet.

Relaterade Inlägg

46 Kommentarer

 1. A

  Promenader har ju alltid varit tillåtna så Länge man håller avståndet vilket är enklare än inomhus så jag tycker absolut att du ska fortsätta träffa nära o köra utomhus. Ta promenader varje dag, fika/ äta utomhus, cykla ute osv. Rekommendationen har inte varit att isolera sig dvs hålla sig inne 24/7.
  Jag vet inte vad ” isolera” betyder för dig. Jag jobbar inom äldreomsorgen och där har vi äldre som inte gått ut mer än 2-3 ggr på ett år. De har inte heller träffats sina barn.
  Sen har vi de som går ut och handlar, träffar barn och barnbarn men kanske inte lika ofta som vanligt.
  Så alla gör ju olika.
  Vi själva har inte träffat vänner inne vilket innebär
  Att man inte träffas som förr, kan kännas som en isolering och deppigt men isolerad är man ju inte men det kan upplevas deppigt, men om man går ut varje dag i dagsljus, leker på en lekplats osv så tror jag man känner sig gladare.
  Hoppas du mår bättre snart igen

  • Emma

   Håller med dig i allt du skriver och förstår såklart att många äldre varit ännu mer isolerade. Vill bara lägga till att i höstas var restriktionen att inte träffas utomhus heller under en period. Vi följde restriktionerna punkt till pricka och träffades inte med någon varken inom- eller utomhus och det var då jag blev så dålig. Bägaren rann över för mig strax innan jul och jag hade veckor jag bara satt och grät dag ut och dag in. Jag ångrar att jag följde restriktionerna så slaviskt.

   • A

    Du behöver inte ångra dig för det kanske därför ni hållit er friska. Du hade nog ångrat dig annars. Slaviskt har nog ingen följt reglerna, eller väldigt få. Om man tränar, träffar då o då föräldrar, mor/farföräldrar, hotellvistelse / spa så kan jag personligen inte tycka att det är att följa det slaviskt. Men som sagt, det är ju din upplevelse 😀

   • Emma

    Jag försöker tänka så också även om det är svårt efter all negativitet som jag känt eller fått trots allt. Nej men vi var inte heller på spa/hotell eller tränade på gym under den perioden.

   • A

    Du tränade väl mammaträning på Nordic? Och var på spa i somras? Även om man många slappande av i somras innebär det ju inte att det var bra.
    Det där lite konstigt när du skriver att du följt det slaviskt när de bilder du visar inte visar det, sen självklart det finns bilder som inte visar när du varit som mest ledsen, när du varit hemma, gråtit osv. Vilket är verkligen ledsamt att Corona innebär att psykiska ohälsan ökat. Så himla tråkigt. Vi hoppas det vänder snart 🤗

   • Emma

    Jag syftade inte på hela året när jag skrev slaviskt, men samtidigt så har ju restriktionerna förändrats och stramats åt under året så lite konstigt att ta upp att vi var spa i somras? Det fanns inga restriktioner som sa att man inte fick gå på spa förra sommarn. Jag tränade mammaträning när William föddes fram tills dom nya restriktionerna kom i höstas och då började jag träna hemma istället. Jag var aldrig på gymmet under den perioden som det fanns restriktioner emot gym. Vi var heller inte på spa/hotell under den perioden som det var restriktioner emot det i höstas. Eller jo, vi gick på frukost på hotell en gång i december men då var lokalen nästan tom.

   • A

    Ok. Jag vet inte, men allt detta känns så konstigt med dig. Du gör samarbeten för saker som innebär att smittspridningen ökar och därmed riskerar att sköra och människor i riskgrupp drabbas ( eller helt friska som blir väldigt sjuka). Även om NI varit friska så innebär risken att bli smittad på resor, affärer osv. Större. Skolan är nödvändig så det argumentet köper jag inte.
    Ibland gäller bara sunt förnuft. Gym och resor för mig är oavsett restriktioner big NO! Så som regeringen velar med sina restriktionerna så blir man förvirrad men de tänker ju mer
    På ekonomin än människors hälsa. Hur kan man ens tillåta skidresor men stänga ner skolor?
    Tillåta gym men dra ner på fotbollsträningar.

    Du behöver inte jobba när du har möjlighet att ta föräldrarpenning. Så vilka samarbeten du gör har du själv valt. Ena stunden är du väldigt påläst och länkar till FHM andra stunden hade du ingen aning om att man inte få shoppa en hel familj.
    Njut av solen nu när den lyser 🙂

   • Emma

    Ja visst kommer man långt på sunt förnuft och det är just det som fattas för många människor under pandemin känner jag. Jag tycker också att det är fel med skolstängningar nu, men det tyckte jag inte i början av pandemin för jag tyckte att man skulle gå i lockdown direkt för att undvika att hela Sverige drabbades. Nu är det försent. Jag tycker också att fjällen ska stänga framför skolorna och jag tycker det är helt rätt att ta bort matcherna från idrottsföreningarna men ha kvar både fotboll och gym. Människor hälsa är mer än ett elakt virus, för att må bra behöver kroppen röra på sig och man behöver sociala kontakter. Människor behöver ha inkomst, antingen får regeringen stänga restauranger, butiker och salonger helt och ge dom ersättning eller så får dom hålla öppet med maxantal kunder. Vi shoppade inte en hel familj, barnen var utanför medan jag och Victor shoppade. Vi shoppade både ensamma och tillsammans och jag visste faktiskt inte att rådet var att bara en skulle gå in i affären. Det var tydligt skyltat hur många som fick vara i butiken totalt. Hur som helst så spelar det faktiskt ingen roll för precis som du skriver så går ju sunt förnuft före. Det var inga andra än butiksbiträdena inne i don flesta butikerna. Det var nån butik som hade nån mer kund men då var butiken såpass stor att det inte var nåt problem att hålla minst 5 meters avstånd hela tiden och därför bedömde vi att det var riskfritt att gå in. Uppenbarligen gjorde vi rätt bedömning eftersom vi fortfarande är friska 🙂

 2. Josefine

  Men gud Emma, är så otroligt ledsen att du fått utstå sånt här. Jag fastnade förvisso i lockdown utomlands när det begav sig men lyckades ta mig hem med mina barn från andra sidan klotet corona-säkert och allt. När vi åkte in genom Danmark till Sverige förra året var vår upplevelse att de allra flesta människorna fortf levde som vanligt, vissa höll avstånd, många inte. Vi valde att isolera oss direkt i 14 dagar (för så har man gjort utomlands) för att sedan kunna träffa anhöriga på corona-säkert vis. Fick ett jobb som jag skött på distans och har sedan dess levt isolerat i hemmet med undantag för hämtning/lämning av barn samt handling. För vår del är vi inte oroade om vi skulle få det då vänner i vår ålder vi känner har haft det och förvisso varit sjuka men inte blivit så fruktansvärt dåliga. Däremot skulle det göra ont i samvetet om man smittade vidare så av den anledningen är vi väldigt noggranna. Det jag skulle komma till är att det är en väsentligt stor skillnad i hantering av detta mellan Sverige och andra länder. Och det är att man inte tagit rejäla krafttag och att man inte heller haft tydliga ledare som kommunicerat ordentligt vad som gäller. Att komma med lagstiftning 1 år för sent visar hur otroligt dåliga politiker är på att sköta det här landet och styret. Med det sagt ger det otroligt stort utrymme för privatpersoner att leka både åklagare, jury och domare och bete sig hur illa som helst. Hade ett gott ledarskap som kunnat samlat folket och gett en trygg riktning i det här funnits tror jag att chansen för detta att inträffa inte varit så stora. Det blir så otroligt tydligt vad mycket en sammanslutande kraft innebär i tider som dessa, tyvärr finns de inte att tillgå här i Sverige. Jag hoppas att du kan lyfta dig ur det här Emma, blockera och ta bort och se det för de samhällsproblem som vi har här i Sverige. Många kramar till dig! /Josefine

  • Emma

   Du är som vanligt lika klok och jag instämmer med vartenda ord du skriver! Det är ju också så här att regeringen har medvetet kalkylerat att en viss procent kommer fortsätta shoppa, äta på restaurang och sova på hotell och det är så dessa företag överlever och då slipper regeringen besluta om stängning och därmed ersätta dessa företag för förlorad inkomst. Det är en medveten strategi för att hålla nån slags balans mellan smittan och Sveriges ekonomi. Men ja, det leder till allt det du skriver så tragiskt… kram ❤️

   • Josefine

    Tack snälla! Ta hand om dig nu. Även om det känns ensamt så är du inte ensam ❤️ Kram /Josefine

 3. Skolkurator

  Jag tänker bara utifrån mig själv nu: om jag kunde skulle jag gladeligen isolera mig hemma. Tyvärr jobbar jag på en skola med ca 600 elever. Elever som åker till fjällen på lov, eller utomlands eller shoppar på stora gallerior.. Elever som inte behöver stanna hemma när de är förkylda eller mår dåligt.
  Jag måste vara där, bland alla elever och uppskattar därför de föräldrar som tar sitt ansvar så att min arbetsplats och arbetsdag kan vara säker!
  Jag längtar också efter att åka på semester, träffa mina vänner, krama mina släktingar, gå på museum med barnen eller varför inte bara åka till IKEA och köpa den där nya soffan vi så gärna vill ha. Men jag gör inte det för mina barns lärares arbetsmiljös skull, för att vi ska få vara friska och för att denna skit ska gå över snart.
  Det är provocerande att se fjällenresor, spa-behandlingar och nöjesshopping. Tyvärr… Sen kommer det givetvis inte vara det. Men för alla oss med yrken där man inte kan välja om man ska jobba hemma eller inte så är det det just nu.
  Jag är hemskt ledsen för din morfars skull och jag hoppas att det sker ett mirakel.

  • Johanna

   En lärare till som instämmer.

   ❤️ Några kommentarer hsr säkert varit väldigt elaka, men en del har bara kommit med konstruktiv kritik. Man kan tycka olika, men att folk ifrågasätter ens val som man lägger ut på sina sociala medier… Det är inte konstigt (men om folk verkligen är elaka, då skulle de först tänka på hur de formulerar sig).

   Hoppas ni mår bra och hoppas din morfar klarar sig. Kram

 4. Denise

  Men herregud vad finns det för människor egentligen, det är ju helt sjukt att mobba människor på det sättet och kommentera massa idiotiskt. Ja vi har alla rätt till olika åsikter men hallå man måste inte yttra dem och absolut inte om en närstående är svårt sjuk. Allt stöd till dig 💕, det är tufft och det är en ny tillvaro men va fasiken lite vett borde människor ha. Aa vet inte vad jag ska säga (eller skriva) helt ofattbart att man skriver såna kommentarer som är så elaka 🤯. Och sen om vi ska börja med pekpinnar så jobbar jag också inom äldreomsorgen och du gör ett BRA jobb med distans

 5. Elin

  Jag har inte följt alla restriktioner slaviskt och tror inte alla andra gjort det heller! Jag har gjort egna bedömningar. Som tex att det har inte varit förbud mot att shoppa! Men att man ska undvika. Så jag har åkt och shoppat 2ggr av vad i vanliga fall skulle varit 10. Undvikit folk och åkt när de varit minst befolkat! Jag tycker inte man ska döma! Alla får göra sina val!

  • Emma

   Håller med! Enda gången som jag tycker att det är okej att döma är om man medvetet utsätter andra för en risk, tex. reser eller shoppar när man är sjuk. Om det hade varit förbud mot att shoppa, äta på restaurang osv så hade ju regeringen stängt alla butiker och restauranger och gett de ersättning så att de överlever ändå. Regeringen tycker inte att total nedstängning är nödvändig och räknar med att en liten skara kommer besöka butiker ändå, det är så som den här pandemi-krisen går runt. Det viktiga är att man håller avstånd, spritar och tvättar händerna ofta, inte går ut om man känner minsta symptom osv. Jag tror också att munskydd är helt rätt väg att gå även FHM inte tyckt det varit nödvändigt.

 6. Jannike

  Emma du är en fantastisk mamma o person. Å du ska inte behöva försvara dig å dina val för någon. Framförallt inte massa troll o människor som säkert inte ens bryr sig om att stanna hemma. Alla måste vi få de sociala i våra liv, annars blir man ju sjuk på andra sätt. Å att hitta på nått skoj 2-3gånger på 1år är ingenting om man jämför med andra. Så skit I vad trollen säger. Nu är en underbar familj 🥰 Fortsätt vara ni ❤

 7. Caroline

  Jag håller med dig i att folk överlag blivit hårdare i tonen vad gäller pandemin, särskilt online. Jag håller också med dig om att man aldrig får vara elak. Jag håller definitivt med dig om att ingen kan klandra dig för att din morfar är dålig eller skuldbelägga dig för det.

  Dock är det, som någon ovan skrev, vissa saker som skaver ändå och som jag inte vet om du inte förstår hur vi menar eller om du inte alls vill ta till dig av det vi säger. Allt är inte elakt men när du inte förstår eller vill förstå att ditt beteende faktiskt är problematiskt så är det enkelt att säga att folk är elaka. Som att du säger att ni varit så isolerade, vilket ni säkert har varit jättestor del av tiden och tagit jättestort ansvar, men problemet är väl vad ni gjort de (få?) dagarna ni inte varit det och som publiceras och i vissa fall samarbetas kring på en hyfsat stor social plattform. Vi har brutit isolering för att träffa 2 vänner och min familj. Inte bra, men det kändes som att vi skulle gå under annars. Jag fattar att det sticker i ögonen på folk och jag skulle inte skriva om det på sociala medier för jag vill inte normalisera det.

  När ni inte varit isolerade har det gymmats (hej smitthärd med flåsande och svett?), varit på Gothias towers flera ggr, shoppats i samarbete på outlet och rest i samarbete till fjällen. Jag tkr absolut att det är problematiskt att bryta isolering på detta sättet och min åsikt är att vi måste kunna ifrågasätta detta utan att anses elaka. Har du ens reflekterat över hur du uppmuntrar till resande till Branäs i tider så man inte ens ska resa (mot pengar eller mot reducerad egen betalning till och med) – eller är det bara så att du slår ifrån dig med att ni reste coronasäkert, Branäs var såååå duktiga etc och inte tänker utanför din box och tanken att ni faktiskt bröt mot rekommendationerna med en onödig resa. Jag garanterar att det stack extra i folks ögon att det var ett samarbete.

  Det är problematiskt med dig i egenskap av att du har en större social plattform, som dels lägger mycket fokus på att du mår dåligt av restriktioner, hur isolerade ni är, i början ville ha barnen hemma från skolan etc men sedan bryter isolering för att göra just saker som typiskt sett (om än inte med er) ökar smittspridning. Det gör ju oundvikligen at det känns som att det är lite när det passar dig, och när det finns nåt roligare bakom det finns det alltid en bortförklaring eller ett starkt försvar från din sida som omöjligt går att få dig att reflektera över.

  Om jag lyckats vara elak med dessa meningar vet jag om ursäkt redan nu. Det har inte varit min mening. Jag önskar din morfar allt gott och hoppas han tillfrisknar snabbt och skickar med den hoppfulla tanken att min farfar, 100 år gammal och i dåligt skick från början, överlevde Corona . Ta hand om er.

  • Sandrini

   Jag håller med den här kommentaren helt fullt. Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat innan. Jag håller med om att det skaver och att vi som läsare ändå måste få påpeka det utan att anklagas för att vara elaka (påhopp och hat är aldrig okej). Jag har jobbat hemma sen i mars så i ett år nu, inte träffat min familj sen i september, barnen får bara leka med kompisar utomhus och vi träffar/umgås inte med någon inomhus. Vi träffade min svägerskas familj utomhus i oktober men de har inte velat träffas ens utomhus efter det då min svägerska jobbar som sjuksköterska och det är så mycket smitta nu. Min farmor fick Corona i maj förra året och gick tyvärr bort någon månad efter det, vi fick inte träffa henne när hon var sjuk, inte åka dit efter att hon gått bort för att säga farväl och vi har inte haft någon begravning då vi är långt fler än 20 som vill vara med och säga farväl och ingen orkar prioritera vilka som får vara med.

   Jag vet inte vad jag vill säga med det här egentligen. Jag hoppas det vänder för din morfar och jag är glad för din skull för att du kunde träffa honom nu.

  • E

   Jag har valt att inte kommentera ett enda inlägg gällande coronasituationen och isoleringens vara eller inte vara här på bloggen. Jag hade egentligen inte tänkt kommentera här heller, men ditt inlägg var så bra att jag bara vill passa på att säga tack till dig Caroline. Tydligt, konstruktivt och välformulerat. Det är viktigt att vara tydlig när någon gör något som kan ha så stor negativ påverkan. Många människor kommer att välja att inte lyssna, men om bara 1 av 100 människor får sig en tankeställare och ändrar sitt beteende så är det värt det. Tack.

   • E

    När jag ändå skriver vill jag passa på att säga att säga några ord direkt till dig, Emma. Jag gillar verkligen dig som person, även om jag inte känner dig. Ditt driv är väldigt inspirerande, att ta steget att bli egenföretagare och att våga synas och ta plats kräver ett enormt mod och enorm styrka. Att ha fått följa din resa under alla dessa år har gett mig så mycket och jag kommer garanterat att fortsätta att följa dig. Du verkar vara en fantastisk mamma, en fantastisk partner till din man och du är säkerligen en omtänksam och jättefin vän. Även om jag inte har uppskattat vissa val du gjort under Corona, så är det inget som handlar om dig som person. Det handlar om en handling jag inte uppskattar, inget annat. Du gör garanterat jättemycket för att minska smittspridningen och det skall du ha all heder för. Alla gör misstag ibland och det är en del av livet och en del av att utvecklas. Jag hoppas och tror att du kommer att kunna komma ut starkare ur alla kommentarer, även om jag såklart önskar att du aldrig skulle ha behövt bli så ledsen och sårad av dem från första början.

    Jag håller tummarna för att din Morfar blir bättre snart! Corona är förjävligt, rent ut sagt.

   • Emma

    Tack! Blev alldeles rörd av din fina kommentar, betyder supermycket för mig 🥰

    Jag är van vid att ta kritik för alla tycker inte lika som mig och det är jag också beredd på, men vissa av kommentarerna som jag har valt att ta bort har verkligen inte varit schyssta. En skrev till och med ”Emma är dum i huvudet” som alias. Det är fan inte okej. Nånstans fick jag bara nog.

    Och det är inte det att jag inte förstår alls vad vissa skriver, men jag har mina skäl och min syn på pandemin som är färgad av det jag och mina nära har upplevt, tex arbetslöshet osv.

    Tack för din kommentar, uppskattade verkligen det ❤️

 8. Lena

  Är verkligen genuint ledsen att din morfar är sjuk. Det har drabbat så många på många olika sätt. Sen kan jag kanske stämma in i viss kritik. Ni har varit i fjällen (man avråddes från icke nödvändiga resor), det är ju en tolkningsfråga. Ni har varit på shoppingcenter hela familjen, visserligen till stor del utomhus men ändå reklam för att köra dit. Ni har varit på SPA, restaurangbesök mm. I dessa tider skall man kanske välja vad man gör reklam för och vilka samarbeten man tackar ja till. Själv har jag jobbat hemma sedan i mars i fjol, inte firat jul med barn och barnbarn, endast träffas utomhus väldigt sporadiskt för att grilla och fika. Jag tycker verkligen också detta är tråkigt med denna isolering, och har precis som du varit väldigt ledsen i perioder. MEN ändå, vi måste se till att hålla oss till de rekommendationer som finns. Förhoppningsvis finns det ett ljus i tunneln när vi fått vaccinet. En sak till, man behöver inte vara elak, konstruktiv kritik är en sak, rena elakheter en annan.

 9. Liselotte

  Frågan är varför det skaver mer när Emma gör gör detta än när andra (vänner och bekanta) gör detta? Eller ni kanske ger feedback på samma sätt till alla? 😇.

   • EZ

    Hur kan ni påstå att det skaver mer när Emma inte röljer restriktioner än när våra nära och kära gör det? Vad grundar ni det på? Och hur vet ni om vi ger eller inte ger feedback till våra nära?
    Jag måste tyvärr hålla med ovanstående kommentar. Ni har inte följt alla restriktioner till 100%, vilket du publicerat. Och nej, vi är inte elaka. Men när du uppmuntrar (och dessutom i samarbete) folk till att åka till Branäs, Hede, spa osv så måste du förstå att du kommer få kritik för det. Du har många gånger påpekat hur rädd du är för att bli smittad, men ni gör inte allt för att inte bli det, ni har gjort tvärtom den senaste tiden. Att din morfar är sjuk kan du inte anklagas för, men tyvärr blir det såhär när folk inte följer det som ska följas! Jag har precis förlorat en person i sviterna av corona, som var kärnfrisk i botten. Tänk om alla bara kunde ta ansvar! Krya på din morfar!

  • Caroline

   Det gör det inte, och jag ifrågasätter om folk i min närhet skulle göra samma saker. Sen kan jag också tycka att man ansvarar lite för hur och för vad man gör reklam just nu i och med att det aktivt ska uppmuntra andra att göra samma sak, och jag har inga influensers i min närhet.

 10. Lena

  Det skaver inte mer när Emma gör detta. OM mina vänner skulle göra något som inte är OK skulle jag så klart ifrågasätta varför man inte följer de rekommendationer som finns.

 11. S

  Jag håller med dig om att man inte ska vara elak. Jag håller alla tummar om att din morfar ska bli bättre.
  Men – influensers har ett stort ansvar. Ni förmedlar till alla läsare att det är okej att bryta mot rekommendationerna. Det är en grej att göra det i sin ensamhet, men att visa på sociala medier att man kan shoppa, resa mm och till och med UPPMANA till det genom samarbeten blir en till nivå på det hela. Det är dags att influensers tar ansvar. Du säger att samarbeten inte flödar in nu under pandemin. Nej det gör de säkert inte, men någon typ av avgränsning måste det gå att göra. Du har tidigare gjort fina samarbeten med olika bolag som erbjuder saker som rimmar väl med pandemin.

  Jag blir extra upprörd över den otacksamhet som finns runt om på grund av min egen situation. Jag behandlas med cytostatika pga spridd cancer och det enda jag bryr mig om är att få ha en vardag med mina barn. Lyx för mig är att oroa hämta på förskolan, orka läsa böcker för barnen och orka leka med dem. Men folk klagar över att man inte har möjlighet att resa, lyxa mm. Njut av att få vara med den egna familjen, det är väl det finaste vi har?
  Hoppas ingen tar illa vid sig. Vill bara uppmana till att uppskatta det man har.

  • Emma

   Men gud! Stackars 😢 Hade ingen aning om detta! Så ledsen att höra 💔 Jag hoppas verkligen att du kryar på dig, blir frisk och kan få tillbaka din vardag där du orkar igen. Kram till dig ❤️

   • S

    Tack ❤️ Det var omtänksamt. Men skulle även uppskatta om du kunde ta till sig lite av diskussionerna. Kram

 12. Emma

  Jag håller med många kommentarer ovan. Det som stör mig är att det i vissa inläggs gnälls om de negativa följderna corona för med sig, för att i nästa inlägg göra REKLAM (inte bara göra handlingen själv utan får betalt för att uppmana andra att göra samma sak, företagen gör reklam för att fler ska använda deras tjänster) för saker vi ska undvika göra för att stoppa smittspridningen. För att sen igen beklaga sig i nästa inlägg att man önskar att corona var över. Den är inte över för att många lever på som vanligt..
  Jag hoppas nu att du förstår problemet, nu är det många som förklarat i en god ton. Som jag skrev igår, just nu tycker jag att du plockar russin ur kakan. Antingen får du välja och stå för att du vill leva så mycket som möjligt, utan komma med bortförklaringar eller kalla folk elaka för att de kritiserar samt att inte klaga över att du missar dop, bröllop osv. Eller så håller du dig hemma, gör vettig reklam och inspirerar hur man kan fördriva tiden Coronavänligt

  • Emma

   Asså seriöst, lägg bara ner! Det var helt rätt av mig att göra det utifrån det jag syftade på. Covid-19 är så mycket mer än bara ett virus för dom som drabbas allvarligt. Viruset angriper och FÖRSTÖR organ precis som cancer gör och även om du överlever själva viruset så kan du dö av skadorna du fått pga viruset, precis som cancer. Fråga istället om du inte fattar!

   • EZ

    Vad ger dig rätten att dumförklara mig? Jag jobbar inom sjukvården, så lägg ner. Cancer kan inte jämföras med corona, usch!

 13. EZ

  Och du tycker att folk som ger dig kritik är elaka. Hur resonerar du kring ditt bemötande!? Att ta sig rätten att dumförklara? Fyfan vad lågt Emma!

  • Emma

   Lägg ner på en gång, som jag skrev till dig förut så orkar jag inte lägga min energi på dig. Min morfar är döende och du bombaderar mig med massa dumheter på alla mina kanaler. Lägg ner eller så blockerar jag för det du håller på med är inte okej.

   • EZ

    Emma, nu får du lugna ner dig. Att din morfar är döende är fruktansvärt, det har varken jag eller andra som gett kritik sagt något om. Men att du ger dig rätten att dumförklara mig!? Hur resonerar du kring det? Jag har förlorat nära och kära i både cancer och covid, och nej, det går inte att jämföra dessa två sjukdomar med varandra. Och det betyder inte att den ena sjukdomen är mer hemsk än den andra!

   • Emma

    Okej, läkarna på Covid-IVA hade fel då, ska jag hälsa dem från XXX som jobbar inom sjukvården? Vilken avdelning? Som sagt, det är du som dumförklarar dig själv.

 14. EZ

  För det första Emma, så ger det dig rätten att skriva ut mitt namn och för det andra har du inte rätten att hota!

 15. EZ

  Jag får be dig att ta bort mitt namn och det hot du skrev. Vore tacksam för det! Och nej, jag ska inte kommentera något mer..

 16. Marina

  Hej Emma!
  Folk har verkligen gått bananas på att kasta skit på varandra nu under corona. Jag hade nog stängt av kommentarerna ett tag om det går för att slippa se dem 🌸

  • Emma

   Tack snälla! Du har helt rätt. Det finns allt för många som inte har något snällt att säga. Folk förstår inte skillnaden på konstruktiv kritik och ren elakhet. Jag stänger ner här nu. Tack för din omtanke ❤️

Annonsera här