Spanien

Citronmarknaden på citronfältet

Det är sjukt varmt här i Spanien just nu. Idag har vi haft 39 grader! Helt galet varmt! Lite dålig tajming, för just idag hade vi bestämt att vi skulle gå på citronmarknaden. Det blev svettigt värre kan jag säga! Haha!

Citronmarknaden heter så eftersom den ligger mitt bland citronfälten. Det var vackert att åka dit men väl där på marknaden var det inte så idylliskt som det låter.

Vi alla var typ halvdöda när vi gick runt där och vi orkade inte ens gå igenom hälften av marknaden. Vi stannade till och åt churros nästan på en gång. Det är ju sååååå gott med churros! Jag är helt galen i det 🙂

org_dsc05625
org_dsc05622

Lucas ser skeptisk ut på bilden men det gör han alltid när han äter något som är kladdigt även om han egentligen älskar det 🙂

När vi hade ätit klart gick vi en runda för se om vi hittade något fint till Lucas som han kunde köpa för sin veckopeng. Han har blivit helt köpgalen sen han fick veckopeng, men det är bra för han börjar verkligen inse vad pengar är värda. Veckopengarna han fick hemma i Sverige innan vi åkte hit har han sparat på ett ”bra ställe” som inte ens jag och Victor vet om. Och här i Spanien har han redan hunnit få tre veckopengar (om man räknar med den som blev försenad pga jag låg på sjukhus). Han har alltså haft totalt 6 euro under resan här och för dom har han köpt två riktigt fina armband. Ett regnbågsfärgad och ett med kristaller med betydelse 🙂 Jag är väldigt nöjd över att Lucas valde så fina saker för sin veckopeng istället för att slösa dom på godis eller leksaker som ramlar sönder efter fem minuter. Nu har han gjort åt sina pengar så nu får han vänta tills nästa fredag innan han får veckopeng igen.

Isadora får ingen veckopeng men första gången Lucas köpte ett armband så lät jag henne köpa ett också. Idag fick en liten bebisdocka för 1 euro som hon är helt galen i 🙂

Jag och Victor hittade inget speciellt som vi ville ha i materiell väg, däremot så blev det massor av godsaker som oliver, ”små jävlar” (ostfyllda chilis) och spett med inlagda saker, bl.a. chili! Sååååå galet gott!

När vi var klara blev det en sväng till affären innan vi åkte hem för att äta och doppa oss i poolen. Jag känner mig fortfarande varm i huvudet efter den här dagen. Det var verkligen helt galet varmt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.