Femte graviditeten,  Träning

Bodypump i gravidvecka 25

Jag har alltid velat träna när jag varit gravid, jag har velat vara ett sånt där träningspreggo 🙂 Haha! Men det har aldrig blivit så… dels har jag nog varit lite lat och kommit ur träningsrutinen och dels har jag fått en massa krämpor som stoppat mig. När jag var gravid med Lucas hade jag också hört så mycket om att gravida inte får bära tungt så jag vågade inte träna. Nu är jag så ”van” att vara gravid så det är inte mycket som skrämmer mig längre. Jo, jag är fortfarande noga med att inte få listeria, toxoplasma eller dricka alkohol osv, men jag är inte så nojig över att skada mig eller få missfall pga att jag tränar, promenerar eller lyfter. Jag tror att kroppen hade sagt ifrån om jag gjorde något som var dåligt 🙂

I tisdags var jag på bodypump igen efter en veckas uppehåll pga alla foglossningen efter alla promenader fram och tillbaka till förskolan. Det gick superbra att träna, jag känner mig inte så gravid när jag tränar faktiskt. Jag vet inte om det är för att man är varm och har pulsen uppe, men jag tar mig upp från liggandes och böjer mig och plockar upp stången som om jag inte hade en mage i vägen. Det är lite skillnad från när jag är hemma och ska ta mig upp från soffan och är smidig som en flodhäst som hamnat på rygg…! Haha!

I tisdags sänkte jag rejält på vikterna och det tog ändå kan jag säga! Fy fasiken vad jobbigt det var! Men även om jag inte orkar lyfta lika tungt längre så känner jag mig stark. Det känns fantastiskt! Lite av en dröm som blev sann att få vara gravid och ändå ganska så fit 🙂

Idag börjar gravidvattengympan med den underbara barnmorskan Mariana på Magplasket och jag kan knappt bärga mig! Som jag har längtat efter detta! Det här är den mysigaste perioden på hela graviditeten om du frågar mig 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.