Okategoriserade

BM besöket idag

Det gick bra hos BM idag. Blodsocker, blodtryck och vikt bar bra. Symfus-måttet hade ökat lite, men det blev inte en sån där fin kurva som det skulle ha blivit. Jag har fortfarande en liten mage och den har inte ökat så mkt sen sist som normalkurvan visar att den skulle ha gjort. Men BM var inte orolig. Hon menade att hur mätning blir varje gång påverkas av hur bebis ligger så hon tyckte inte att det var nåt att oroa sig för! Det var ju skönt det 🙂

Efter besöket hos BM gick jag en lång shoppingrunda! Fy va ont jag har i fötterna nu! Ont i ryggen gjorde det med att konka på allt från backaplan till wieselgren!

Men nu är iaf hemma o ligger i sängen o vilar! För ikväll ska jag o älskling på bio! Då vill jag ju vara pigg!

6 Comments

 • Angélica

  Mys med BM besök 🙂 tar ju 100 år mellan mina, dvs en månad 😉
  Skönt att allt var bra! Jag låg ett streck under kurvan hela förra graviditeten och hade halkat under vid sista mätningen nu med men det ska ju inte vara någon fara 🙂
  Ibland mäter BM annorlunda, bebis ligger annorlunda och ja, den växer nog på och har det hur bra som helst i magen 🙂

 • Hannah

  Första graviditet låg jag på undre kurvan och planade sedan ut på slutet, gjorde tillväxt UL i v 37 som visade minus 14% på bebisen men allt var helt normalt och han vägde 2800 när han kom. Denna gång låg jag på övre kurvan men planade ut sedan, då sa bm att två mätningar med avplanande kurva behövdes innan jag skulle göra UL. Det visade minus 10 % på bebisen men hon kom ut med helt normal vikt (3160gr) Så jag bär på ”små” bebisar helt enkelt, är inte så stor själv. Och på slutet när magen sjunker så kan sf måttet plana av oxå. Så det är nog bara finfint med bebisen 🙂

  • Emma

   Tack för era kommentarer! Och tack Hannah för att du förklarade det där med att det skulle vara två mätningar med avplanande kurva för att de skulle göra ett UL. Vissa får små bebisar och det är väl ganska skönt i och för sig. Hur lång är du förresten?

 • Tessan

  Hellre lite mindre mage & bebis än en 5-kilos klump 😉 Min mage hade har växt 1 cm på 4,5 vecka (mellan v. 35 & 39) men min BM sa att det var bra ändå så jag tror inte man behöver oroa sig, beror ju helt & hållet på hur bebis ligger i magen vid mättillfället 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.