Okategoriserade

Bli gravid efter p-piller

Jag fick en fråga om att bli gravid efter p-piller och hur jag har tänkt som jag tänkte svara på i det här inlägget. Här kommer frågan:

Hur tänker ni kring skydd mellan graviditeterna? Nu äter du p-piller va? Vi skyddade oss inte mellan vår barn, födda april -13 och juli -15. Men blev gravida när vi ville det utan en massa hormoner som skulle återställas. Nu efter 2 år utan skydd (avbrutet, vet riskerna) börjar jag dock fundera. Jag vill inte ha en trea riktigt än men kanske börja försöka om 1-2 år. Hade du börjat med p-piller/ spiral eller liknande då? Framförallt så man slipper mens när man är utomlands osv ?? Jag har sådan beslutsångest?

Svar: Ja, jag äter p-piller men det är allra mest för min hys skull egentligen, men samtidigt är jag inte ett dugg orolig för att det ska bli svårt att bli gravid efter p-piller-stopp. När jag blev gravid med Lucas så tog det bara 1,5 månad efter p-piller-stoppet och då hade jag ätit p-piller i 10 år. Jag har läst att kroppen kan bli lite knäpp och inte förstå riktigt vad som händer precis efter ett p-piller-stopp så man kan till och med ha två ägglossningar på en månad. Jag tror att jag kanske hade det för jag hann blöda två gånger under den korta perioden innan jag blev gravid. Jag äter p-pillerna yasmin och jag har läst om fler som blivit gravida snabbt efter att ha slutat med dom. Men jag har också läst att det är olika för olika kvinnor, på niomånader.se står det att det kan ta 3-4 månader innan kroppen ställer sig tillbaka och ägglossningen kommer igång.

Mellan graviditeterna med Lucas och Isadora använde jag Natural Cycles som preventivmedel. Det funkade jättebra och jag hade tur som lyckades slippa mensen trots 3 veckor på Bali. Min menscykel är bara 23 dagar så mensen var precis slut när vi kom dit och där blev jag gravid så dagen då vi kom hem så kom det aldrig nån mens 🙂 Att slippa ha mens på solsemestern är verkligen mycket värt så jag förstår varför du funderar.

Jag har aldrig provat spiral och jag skulle nog inte vilja prova det heller om jag ville starta bebisverksta inom 1-2 år. Jag tycker det känns bökigt att behöva boka en tid för att starta verkstan haha! Dessutom så känner jag mig trygg med att min ägglossning gick igång snabbt efter p-piller, men spiral är nytt för mig så jag vet inte hur min kropp fungerar efter det.

Jag tycker ändå att det känns helt okej att äta p-piller även om det bara skulle vara för ett halvår, men jag känner kanske så lite extra mycket eftersom min hy blir så fin. Hur som helst så tror jag inte att du behöver vara så orolig för att din kropp inte ska komma igång, som jag förstod det så tar det oftast inte längre än 3-4 månader. Hoppas det var ett svar på dina frågor och att du kanske blir lite klokare i ditt egna val 🙂 Lycka till ❤

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.