Okategoriserade

Bebisen lever!

Igår fick jag ett jättefint paket från Billiga-tester med lite smått och gott som är bra för ett oroligt preggo som mig. Jag blev jätteivrig när jag fick syn på paketet i hallen och slet bort tejpen på en gång för jag visste att det skulle ligga en ClearBlue ultraljudsmonitor i den som skulle stilla min oro… förhoppningsvis!

 Allt gick i ett, upp med monitorn ur förpackningen, i med batterierna, i med hörlurarna och på med ultraljudsgel på magen och så lyssna och leta. Jag visste redan ungefär hur jag skulle hålla monitorn för att hitta hjärtat, så här tidigt. Det gäller att hålla den ganska långt ner, trycka in i lite i magen och vinkla den mot blygdbenet så att man kommer ovanpå livmodern. Och sen får man leta i sidled också. 

 

OBS! Bilderna visar inte hur jag håller, bara ungefär hur långt ner det ska vara.

 Plötsligt så hörde jag en svagt galopperande häst eller snarare ett swish swish swish – ljud, mycket snabbare än min egen puls, bebisen lever!! Så skönt!!! Vilken otrolig lättnad! Jair fick också höra. Det lät ganska svagt även på högsta volym. Bebisens hjärta är ju inte så stort så här tydligt och den ligger kanske inte alltid högst upp i livmodern heller.

Jag lyssnade en snabbis idag också, bara för att bekräfta att jag inte hörde fel igår och nu känner jag mig helt trygg 🙂 Känns så skönt att veta att bebisen lever och nu är jag är i vecka 11 redan så jag känner mig mycket mer trygg med att det kommer gå bra. 

  

 Nu har jag bara berättat om ultraljudsmonitorn, men i paketet från Billiga-tester så var det även Folsyra kosttillskott, ultraljudsgel och ClearBlues detektionstest för fostervattensläckage. Just det där med fostervattensläckage tänkte jag mycket på i slutet av graviditeten med Lucas. Hur skulle man veta säkert liksom? När jag hostade till kunde det komma lite kiss ju.. Hur skulle jag veta om det var fostervatten? Hade ingen aning om att det fanns såna tester! Känns tryggt att ha det hemma nu när det väntas bebis igen 🙂 

  

 Tack för det här samarbete Billiga-tester! Det var typ det bästa som kunde ha hänt mig just nu! Jag är så mycket lugnare nu!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.