Okategoriserade

Barnsäkerhetens Dag den 11:e maj

– I samarbete med Volvia Försäkringar –

Den 11:e maj är det dags för Barnsäkerhetens Dag som arrangeras av Volvia för 9:e året i rad! Detta är dagen då vi uppmärksammar barnens säkerhet i bil och att barnen ska sitta bakåtvända i bilen upp till minst 4 års ålder och gärna längre 🙂 Vi i Sverige är bäst i världen på att låta våra barn åka baklänges, men ändå sitter många barn i 0-4 årsåldern felvända i bilen. Självklart vill vi förändra detta! Varenda unge ska sitta säkert i bilen och därför genomförs Baklängesmarschen, dagen till ära, av förskolebarn runt om i Sverige som en manifestation för deras rätt att sitta säkert, dvs. baklänges i bilen.

Barnsäkerhetens Dag kommer genomföras på förskolor runt om i hela Sverige. Lucas förskola har varit med på den förut men jag har inte hört något om det i år så därför mailade jag rektorn och tipsade. Jag tror det är helt rätt att engagera förskolor och förskolebarn i den här frågan och på den vägen nå ut med informationen till föräldrarna. Barnsäkerhetens Dag är en rolig dag för barnen med baklängeslekar, pyssel med trafiktema och såklart Baklängesmarschen där barnen går baklänges. I år är närmare 47.000 barn anmälda till Barnsäkerhetens dag!

Jag älskar den här typen av engagemang där man kombinerar lekfullhet med en såpass viktig och allvarlig fråga. Tänk om budskapet nådde ut till alla! Hur bra hade det inte varit?! Lucas är ledig på Barnsäkerhetens Dag, så jag håller på att planera en Baklängesmarsch i Slottsskogen istället. Hör gärna av er om ni vill vara med så bjuder jag in er till eventet  🙂

Anmälan till årets Barnsäkerhetens Dag är nu stängd, men det finns massor av kul baklängeslekar, trafikpyssel, diplom och medaljer som man kan ladda ner och skriva ut från Volvias hemsida här: Barnsäkerhetens Dag för förskolor
Och självklart går det bara att anordna sin egen Baklängesmarsch så som jag planerar att göra – ju fler desto bättre tänker jag!

Jag älskar att dom till och med har skrivit START bakochfram!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.