Avtäckning för NKs julskyltning

Idag var jag och Lucas inne i stan för att träffa NK-tomten och se avtäckningen av NKs julskyltning. Det var mysigt att komma iväg själv med bara Lucas för en gång skull. Vi var inbjudna till “behind the scene” och blev bjudna på fika på Barista inne i NK-varuhuset samtidigt som vi fick höra om bakgrunden och se på bilder från årets julskyltning innan alla andra. 

   
 Årets julskyltning är skapad av åtta Göteborgsbarn som i somras fick måla juliga teckningar och det är utifrån deras teckningar som årets julskyltning är skapad. Jag tycker det var ett fantastiskt initiativ och hela skyltfönstret osade verkligen fantasi och kreativitet!

Så här såg arbetet från skiss till färdigt skyltfönster ut:

   

  

  

Utanför varuhuset i väntan på avtäckningen så var det julstämning på hög nivå med tomtenissar som delade ut pepparkakor och julig körmusik. Det var mycket folk på plats och när ridån drogs upp och täckte av skyltfönstret så applåderade alla. Lucas stod som helt förtrollad framför ett fönster med en godis-snögubbe gjord av glass.

   

Bild lånad av GP. Foto: Tomas Ohlsson

  

 
Tyvärr hann vi inte få någon bild med NK-tomten, men Lucas hälsade i alla fall på tomten under tiden jag lyssnade på presentationen. NK-tomten kommer finnas på plats i varuhuset varje helg och efter den 14:e december så kommer han finnas där varje dag. Jag ska fråga om Lucas vill måla sin önskelista och ta med till tomten, det kanske vore en kul grej för honom att göra 🙂

Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här