Okategoriserade

Att ha barn i Brasilien

Det har bara gått några dagar men jag har redan fått känna på hur det är att ha barn i Brasilien. Första upplevelsen var när vi kom till flygplatsen och vi fick gå före hela kön i passkontrollen bara för att vi hade Lucas.

20140102-192536.jpg

20140102-192553.jpg

Det var en superlång kö som ni ser på bilden så det var bra att vi fick gå före 🙂

Förutom det så får man sitta på bussen om man har en bebis, folk hjälper mer än gärna till och familjen här håller gärna Lucas och leker med honom.

Men sen finns det också negativa saker, som att vägarna är fulla av hål så det är svårt att köra vagnen. Då är det bra om man har en lätt vagn som man enkelt kan lyfta när man ska över ett hål. Då är vår Babyzen perfekt! En annan sak som är negativ är att barnmatsutbudet är väldigt begränsad, alla blöjor är fulla av kemikalier och babyolja kostar 100 kr!!!!! En av mina vänner kommer i februari och det är ju tur det för det är massor av saker som vi behöver från Sverige!!!

2 Comments

  • Li

    Skulle vara roligt med ett inlägg om hur det känns/är att nu leva i ett annat land. Hur mår ni? Hur lever ni? Hur bor ni? Hur ser dagarna ut? Några rutiner som ändrats? Fördelar? Nackdelar?

  • Pelusa

    Super intressant att läsa hur ni har det där borta 🙂 Känner igen mig lite när jag och min son var i Latinamerika. De flesta människor var väldigt hjälpsamma och frågade hela tiden att ”orkar min son”, ”är det okej för honom”. Jag var helt paff och tänkte att sådär frågar människorna aldrig här. 🙂 Ni kommer säkert att ha en underbar resa! Väntar på att få läsa mera!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.