Är det fredag idag mamma?

Den här frågan har jag fått varje dag denna veckan och när jag svarar nej så frågar Lucas om det är fredag imorgon. Han längtar verkligen efter fredagar!

Jag vet inte hur det är i andra länder, men i Brasilien är det i alla fall inget speciellt med fredagar. Barnen äter godis och dricker läsk alla dagar i veckan oavsett ålder. Min svärmor försökte ändå respektera vårt godisförbud på veckodagarna men det blev inte så bra för det innebar att hon matade Bruna med godis i smyg. Lucas märkte snabbt att Bruna hade godis i munnen och ville också ha. 😛

Jag undrar om inte fredagsmys är en ganska svensk grej? Jag har inte hört om det nån annanstans i alla fall? Möjligtvis att dom andra nordiska länderna också har fredagsmys. Är det någon som vet?

Det blev många härliga glädjeskutt när Lucas vaknade upp idag och insåg att det är fredag 🙂

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Anke

    Det finns inget fredagsmys i Tyskland, inte på det sättet som vi i Sverige har det iaf. Tror inte heller det finns lördagsgodis där heller, vi fick godis när vi ville, eller det stod framme men vi åt typ aldrig ändå. Det finns inget uttryck som heter lördagsgodis och fredagsmys iaf ?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här