Okategoriserade

Amningsbh:ar med eller utan bygel?

Jag har börjat fundera lite smått på amningskläder och så och har nu kommit till frågan om vad man ska ha för amningsbh.

Såklart vill jag helst ha en fin BH, men det spelar kanske inte jättestor roll om den har fin spets och så, men jag vill verkligen ha en som ger brösten bra stöd eftersom jag har hört att man inte ska använda bygelBH. Stämmer det? Jag har inte haft en BH utan byglar sen jag börja använda BH när jag var 13! Ibland går jag utan BH, men då blir mina bröst helt platta så  jag vill gärna ha en BH som gör att det syns att jag har bröst! Och mina bröst har verkligen växt minimalt under graviditeten så jag tror inte att skillnaden blir sådär jättestor efter heller…

Jag har fastnat för dom här amningsbh:arna från Glammom.se som är utan bygel, fast egentligen hade jag velat ha en som var kritvit och en färgad. Dom här BHarna verkar ju ge bra stöd för brösten för tjejen på bilden även fast det inte finns nån bygel (om hon inte har silikon då förstås 🙂 )

Den första är min favorit:

Vad säger ni? Ska man välja amningsbh utan bygel?

11 Comments

 • Jennie

  Det ska inte vara några problem med att använda bygel bh sålänge du har rätt storlek!! Jag är själv gravid i vecka 29 och jobbar på en underkläds butik i Göteborg, där rekomendrar vi alla våra kunder att använda amningsbh med bygel för att de ska få de bästa stödet 🙂 hoppas det hjälpte dig lite! Toppen blogg 🙂

 • Angelica

  Jag skulle inte välja en bh med bygel.. Tuttarna är grymt grymt ömma (ialf va mina det), speciellt i början.. På ammningskurser och barnmorskorna rekommenderar bh utan bygel eftersom att bhar med bygel kan öka risken för mjölkstockning och det vill man inte ha!

 • pilla

  Jag har med bygel. En omöjlighet för mig att ha utan bygel. Den BH jag köpte till BB förra gången blev så småningom för stor när mjöljproduktionen stabiliserats. Då skavde den och gav mig knölar. Jag slutade bara att använda den. Annars har jag inga problem. En del BH på glammom har mjuka bågar. Jag har även köpt sportbh och den är superskön! Kan verkligen rekommendera den. Den är även kanin att ha på BB.

 • Angélica

  Den tiden jag kunde amma använde jag BH med bygel, mina bröst växte inte så mycket men är rätt stora så känner mig obekväm i BH utan bygel 🙂
  Men ska ta och kika in dina förslag för de var ju faktiskt fina 🙂

 • Linda

  Jag köpte amningsbhar redan i v 12 tror jag. Mina bröst hade växt ur de vanliga jag hade och var jättehårda. Amningsbhar utan bygel var bekvämast och de ger superbra stöd ändå. Jag köpte på Lindex en rätt enkel svart. Men jag är inte så mycket för spets heller. Mina bröst har växt mer och mer, nu är jag inne på min andra amningsbh. Jag kommer nog satsa på att köpa lite snygga underkläder när jag slutat amma i stället, eftersom mina bröst växt så snabbt så vill jag inte lägga ner allt för mycket pengar nu.

 • Cia

  Hör med din barnmorska! Min bm säger att man absolut inte ska ha med bygel då brösten utsätts för så mycket just nu, speciellt precis när du ska föda så brukar brösten vara som störst! Hör med din bm om tips och råd!:)

 • Elin - i väntan på bebis

  Jag började använda världens skönaste bygellösa amningsbehå från boob (fast food) redan runt v 18. Hade då växt ur två storlekar med behås redan och ville vara säker på att de får plats under graviditeten. Har gått från 70E till 75G nu skulle jag tippa på, så har svårt att hitta vanliga behås i min strl. Har läst och hört att man ska ha bygellösa senare för att slippa ev mjölkstockning.

 • Tessan

  Jag älskar att använda BH utan bygel & min BM säger att man absolut inte ska ha bygel när mjölkproduktionen kommit igång, få byglarna kan trycka på mjölkgångarna i brösten & därmed ge mjölkstockning.. Så jag tänker inte chansa!

 • Sandra

  I början vill och bör du inte använda någon bh med bygel. Du kommer inte att vilja det den första tiden för herremingud vad brösten gör ont.
  Sen är det från person till person om bygel bh fungerar. Vissa får mjölkstockning jättelätt och då är det bara att glömma bygel. Vissa har inga problem alls. Det får du känna dig fram när ammningen kommit i gång. Men till första tiden behöver du absolut någon ammningstopp/linne/bh utan bygel.

 • Emma

  Tack för alla era svar! Ni är underbara!!!

  Hmm… det där med mjölkstockning vill jag ju inte riskera… Jag tror jag ska börja med att gå på jakt efter en bra utan byglar alternativ mjuka byglar och en som är bekväm utan bygel. Då har jag iaf en som jag skulle kunna använda om jag vill klä upp mig om den bekväma inte sitter bra för mina bröst. Funderar på att köpa en från Glammom och testa 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.