Okategoriserade

Allt smakar bläääää!!

Jag har ju inte mått illa som tur är! Jag förstår att ni som har mått riktigt illa förmodligen att tycker att jag gnäller över småpotatis, men då får ni tycka det…. 🙂 haha!!!

Jag har tappat min matlust nästan helt nu. Det enda jag gillar är smörgås, fil & flingor o riktigt starkt nygjort stekt thairis. Allt annat går fett bort! I kanske 8 veckors tid har jag också gillat köttfärssås med pasta och panerad fisk med potatis, men denna veckan är det som att mitt smaksinne har förstärkts. Fisken smakade alldeles för mkt fisk o köttfärssåsen alldeles för mkt tomat! Vad ska jag göra? Vad ska jag äta? Ska det fortsätta så här i 20 veckor till?

Jag som alltid har gillat mat! Snälla jag vill verkligen tycka om mat igen! Det är så jobbigt att försöka tvinga sig att svälja, jag får liksom kväljningar fastän jag inte mår illa som många andra gravida gör!

Förlåt att jag gnäller!!! Men så känner jag just nu! Annars så tycker jag att det är helt underbart att vara gravid 🙂

6 Comments

 • Cia

  Jag hade samma sak fast i början av graviditeten, min bm sa att är det så att man bara får i sig fil och mackor så ät det men försök med frukt och kanske grönsaker och dipp också bara för att blanda. Det brukar ändra sig från veckorna om vad man är sugen på men imed att du är längre in i graviditeten så försök isåfall äta mycket mackor och fil 🙂 det släpper om någon vecka 🙂

 • Sandra

  Ah ush vad jobbigt! Kanner igen detta fran borjan av min graviditet, under nagon vecka kom precis allt upp och det kandes som att jag aldrig skulle vilja ata igen. Det ar olika for alla och jag tycker det ar okej for oss alla att gnalla lite anda 😉 Nu har min matlust kommit tillbaka, ja under min resa till Sverige blev den storre an nagonsin igen, hihi. Men nar jag var riktigt dalig sa sa barnmorskan att bara ata det lilla jag kan och kanner for och framforallt, drick mycket vatten, det ar det viktigaste sa dem har, sa att man inte blir uttorkad.

  kram

 • M-

  Hade oxå svårt att få i mig matt mellan v10 och v17, var så mycket jag inte ville ha och när jag väl fick tallriken framför mig så fick jag noll matlust. Jag var bara sugen på massa knasigt 🙂 typ korvstroganoff och stuvade makaroner.. Hoppas de lättar snart 🙂 Nu är de tvärtom för mig tyvärr, sugen på allt… He he!

 • Emma

  Hej alla! Tack för era kommentarer det känns skönt att jag inte är ensam!! och det känns bra att många av er har fått tillbaka matlusten, för jag ser inte ens ljuset i tunneln just nu, men då kanske jag kan se ljuset snart!!

  Cia bra tips! Jag älskar frukt så det frossar jag i, men jag har inte tänkt på grönsaker o dipp men det låter ju jättemumsigt!!

  Linda, javisst känner man sig larvig!! Haha!!

  Sandra, ja men då ska jag se till att dricka ordentligt åtminstone 🙂

  M- stuvade makaroner har jag bara ätit en gång på hemkunskapen, men nu blev jag lite sugen på det… och snabb makaroner!! Det är ju jättejättegott!! Mums!!! Det ska jag göra i helgen!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.