Recept

Recept på fyllda spetspaprikor

Jag fick en fråga om recept på paprikorna som vi brukar äta, så här kommer receptet 🙂 Det är fredagsmys-gott så nu kan ni handla det som behövs till morgondagens fredagsmys 😉

INGREDIENSER 4 PORTIONER

500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk chilipulver
1 msk mald spiskummin
1 burk eller tetra svarta bönor, ca 400 g
4 st avlånga, stora paprikor
4 dl riven ost

 

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 250 grader. Bryn köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med tills den är mjuk. Tillsätt salt och kryddorna och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka några minuter. Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Fyll paprikorna med färsen. Strö över osten och gratinera i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Servera gärna med bröd och smör 🙂 Njut!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.