Recept på fyllda spetspaprikor
Jag fick en fråga om recept på paprikorna som vi brukar äta, så här kommer receptet 🙂 Det är fredagsmys-gott så nu kan ni handla det som behövs till morgondagens fredagsmys 😉
INGREDIENSER 4 PORTIONER
500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk chilipulver
1 msk mald spiskummin
1 burk eller tetra svarta bönor, ca 400 g
4 st avlånga, stora paprikor
4 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 250 grader. Bryn köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med tills den är mjuk. Tillsätt salt och kryddorna och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka några minuter. Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Fyll paprikorna med färsen. Strö över osten och gratinera i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Servera gärna med bröd och smör 🙂 Njut!
3 Comments
Marie Alvas mamma
Åh tack! Ser riktigt gott ut. Får bli en sväng till affären imorgon detta måste jag bara testa.
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
gud va gott de såg ut
Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★
Åh så kul :D. Tack för receptet :).