Frågor & Svar

Här kommer lite fler frågor och svar 🙂 Det är så kul att ni är intresserade och frågar så mycket 🙂 Fortsätt med det 🙂

Jag som inte har stenkoll på bloggarnas värld. Ska du ”bara” jobba med bloggen framöver eller kommer du ha ditt andra jobb också (alltså det du är föräldraledig ifrån)?

Svar: Drömmen hade såklart varit att vara bloggare på heltid och inte gå tillbaka till jobbet igen. Jag älskar mitt jobb, men bloggen älskar jag lite mer haha! Men jag har bestämt mig för att gå tillbaka till jobbet igen när föräldraledigheten är slut och anledningen till det är tryggheten. Dom första 5 åren som egenföretagare så är villkoren skitdåliga vad det gäller SGI och föräldrapenning och därmed påverkas även VAB och kanske sjukskrivning också… Just nu lägger jag sjukt mycket tid på bloggen, så mycket tid kommer jag inte kunna lägga när jag börjar jobba igen. Jag kommer få prioritera bättre och det har jag faktiskt redan börjat med 🙂

Hur länge ska du vara föräldraledig?

Svar: Jag har inte bestämt mig riktigt. Jag har sökt föräldraledigt till och med sista september, men om det fortsätter gå så bra för bloggen så kommer jag nog ansöka om lite till 🙂

föräldraledig

Foto: Karin Wildheim

 

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Mikaela

  Tack för svaret ?. Tråkigt att det är så dåliga villkor så att det hindrar folk att göra det de verkligen vill jobba med. Borde väl snarare uppmuntra till att starta egna företag för att arbetslösheten ska minska tycker jag. Hoppas det förändras i framtiden! Skönt att du iaf lärt dig prioritera rätt så att ni får bästa möjliga liv ihop som familj. Tack för en go blogg!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja verkligen tråkigt 🙁 Jo, dom uppmuntrar arbetslösa att starta eget, men för mig som har en bra föräldrapenning så skulle jag förlora massor av pengar på att låta basera min föräldrapenning på mitt jobb som bloggare. Dom första 5 åren som egenföretagare så räknas nämligen SGIn ut på en person med samma tjänst och inte lönen man haft dom senaste 8 månaderna. I mitt fall så tror jag inte försäkringskassan kommer gå på Blondinbellas lön utan snarare räkna med att bloggare tjänar knappt nåt alls… Så himla tråkigt 🙁 Men det kommer bli bra oavsett 🙂 Tack för att du följer ! KRam!

   Svara
 2. Stina

  Härligt att vara hemma till september 🙂 ska Isadora börja samma förskola som Lucas då? Ska Jari vara föräldraledig något? Tack för en bra blogg!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här