Sugen på kalvsylta
Nån gång under sommaren så blev jag sugen på kalvsylta! Det har jag aldrig varit sugen på förut!!! Jag skyller på bebben i magen! Något som är himla bra är ju att dom har ju säkert det på julbordet på lördag, MEN får jag äta det????????????? Får man äta kalvsylta när man är gravid? Nån som vet?
4 Comments
Mommo
Kalvsylta består av kokt finhackat kalvkött normalt saltat och kryddat. Allt hälls i en form tillsammans med lite spad som köttet kokat i. Köttspadet, som i sig är gelebildande, stelnar när det kallnar därav konsistensen på kalvsyltan. Om det mot förmodan förekommer gelantin i syltan så består gelantin av: Gelatin, geleringsmedel som utvinns ur kollagen vilket är det huvudsakliga proteinet hos däggdjur. Kemiskt består gelatin typiskt av 90 % protein och cirka 10 % vatten och endast spår av salter. Gelatin har tillsatsbeteckning E441.
Hoppas det här är till hjälp! Kramisar
Emma
Tack lilla Mommo!!! Då ska jag frossa i kalvsylta på lördag!!
Marie
Tips: läs på livsmedelsverkets om deras rekommendationer. Sen får man ju avgöra själv hur noga man vill vara.
http://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Mat-vid-graviditet/Kan-jag-ata-julbord-nar-jag-ar-gravid/
Emma
Tack Marie!!