Okategoriserade

5 saker jag beundrar hos andra…

Jag vet att många tycker att jag gör och hinner med väldigt mycket saker, men ibland tittar jag med avund på andra och tänker ”hur hinner dom med allt?” eller ”hur orkar dom?”. Här är några av dom sakerna som jag beundrar andra människor för.

1. Alla hemmaföräldrar som lagar mat TVÅ gånger om dagen! Jag tycker det är ap-jobbigt att laga mat en gång så jag förstår verkligen inte er som gör det två gånger. Hinner ni ens göra något mer än att laga mat, äta och städa undan?

2. Alla människor som jobbar eller har jobbat som telefonförsäljare. Jag förstår verkligen inte hur ni orkar?! En annan tycker ju det är skitjobbigt att ringa till frisören haha!

3. Alla föräldrar som har barn som är duktiga på sporter och kör barnen fram och tillbaka till träning och går upp tidigt på lördagmorgon för köra dom till match.

4. Alla ni som stryker alla era kläder. Jag har inte många skjortor och dom stackarna jag har används aldrig eftersom dom är på tok för skrynkliga.

5. Alla som bor i varma länder och orkar jobba eller göra ärenden i 30-40 grader. En annan orkar inte göra längre ärenden än en promenad till stranden och sen är energin slut 😛

Så här glad är jag när jag ska laga mat haha 😛

Foto: Fotad av Jennie

16 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Haha! Såå jobbigt! 😛 När jag lagade mat så brukade jag göra storkok en gång i veckan med lassande, köttfärssås, chili con carne och taco paj. Det blev massor av matlådor som jag frös in. Det enda jag inte frös in var tacopajen 🙂

 • Johanna

  Duktiga eller inte – men har man sportande barn vars ögon glittrar när de får göra det de gillar.. då tror jag det är enkelt att bli föräldern som skjutsar runt överallt 🙂

 • Sabina

  Tycker inte heller om att laga mat men fattar inte vad ni äter annars? Äter ni smörgås eller ut? Vi lagar 2 måltider varje dag! Och där emellan frukost och mellanmål vid 9 och 15. 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Haha! Jag fattade inte förrän i vuxen ålder att dom flesta äter två mål om dagen. Enda gångerna som jag har gjort det är ibland när vi äter fredagsmys och därför äter en gång till väldigt sent. Eller när jag ammade och när jag körde fitnessfighten. Mina dagar brukar vara att jag äter lunch (lagat mål vid 12) och sen äter jag mellis (banan, en liten macka beroende på vad jag är sugen på) vid 16 och kvällsmat (granola och fil) vid 20-tiden 🙂 Det är säkert en vanesak. Lucas är likadan som jag och Jair äter också som mig nu när han jobbar natt. Isadora äter däremot gärna två mål om dagen. Om Lucas ätit dåligt på förskolan så får han äta en gång till istället för mellis.

 • Nina B

  Vi äter överlag 2 lagade måltider per dag men på semestern åt vi efter ditt tips (tror jag det var) ett lagat mål. Kändes skönt att bara laga en gång men märkte på barnens humör att det var bättre med 2 lagade måltider. Men oftast är det rester till lunch så det går rätt snabbt (kanske koka lite nytt ris). Jag tycker iofs det är roligt att laga mat och planera matsedel. Gjorde en för september månad häromdagen (Låter säkert skittråkigt för de flesta, men genom att handla 1 gång i veckan sparar vi tid tycker jag)
  Gällande föräldrar som är med på idrotterna tror jag du kommer vara där när/om de börjar med något (tänker ni har gått på babysim etc). Jag hoppas jag tar mig tid att hänga med på det när de blir större ?

  • Emma - På Smällen!

   Kul att du provade tipset 🙂 ja, barnen kan ibland behöva lite mer och då får man anpassa sig. Isadora behöver två mål om dagen men Lucas är verkligen aldrig hungrig så honom ”plågar” jag bara en gång om dagen. Oftast vill han ha frukt eller smörgås på eftermiddagen så då får han det 🙂

   Haha! Ja jag tycker det verkar supertråkigt, men det måste kännas tillfredställande när det är färdigplanerat. Jag gjorde precis månadens budget och det kändes så bra 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Hehe 🙂 Undra hur många som gillar det egentligen? Tänk om det är 50/50 att 50% av befolkningen inte gillar det? Isf borde alla som inte gillar att laga mat söka sig till någon som gillar det haha 🙂 Jair gillade att laga mat när vi träffades, men inte nu längre 😛

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.