Okategoriserade

1 vecka med Olga Rönnberg

Nu har jag snart kört en vecka med Olga Rönnbergs träningsbok Träning för nyblivna mammor. Styrketräningen för denna veckan är avklarad. Det är bara en promenad imon och sen kan jag enligt hennes bok vila på söndag, men det ska jag inte! På söndag ska jag nämligen köra bodypump igen 🙂 hehe!

Jag gillar verkligen Olgas bok. Det enda jag känner är att hennes bok iaf första period handlar mest om att träna mage. Och därför vill jag komplettera med lite gruppträningspass eftersom jag har gått upp jämt över hela kroppen så har jag några kilo lite här och där att gå ner 🙂

Jag kör fortfarande inga sit-ups, men nu kör jag plankan och det gör jag helt efter Olgas bok 🙂 Dom enda magövningarna jag gör är enligt hennes bok.

Såg på Olgas blogg att man fortfarande kan beställa 7 nr av tidningen Mama och få hennes bok på köpet. Erbjudandet hittar ni HÄR!

2 Comments

 • Linda

  Man kan inte punktförbränna fett. Så man får inte bara mindre mage för att man bara gör magövningar. Däremot är det ju bra för kroppen att träna alla stora muslelgrupper. Tror olgas bok börjar med bålen och bäckenmuskulaturen för att de behöver stabilisetas innan man börjar träna hårdare. Man ska ju tex ta det lugnt med hopp och inte springa på några månader. Om man vill gå ner i vikt är kosten mer viktig än träning dock. Vet inte exakt vad bodypump innebär men eftersom du lyfter tyngder så bygger du ju muskler som väger mer än fett. Själv vill jag gå upp några kilo och bli lite muskulös igen 🙂

  • Emma

   Nej, precis, jag vet att man inte kan punktförbränna. 🙂 Men när man har varit gravid så hjälper magövningar för att få tilbaka magmuskulaturen som håller in magen. Det finns en muskel som kallas korsettmuskeln som håller ihop hela paketet som man behöver träna. Man ska alstå inte förbränna feta på magen.

   När det gäller mig själv så är träningen viktigare än kosten. Jag äter nämligen redan nyttigt och om jag inte ska börja med nån konstig diet så är träning det enda som kan sätta sprätt på min vikt.

   Bodypump förbränner mer än vad det bygger muskler eftersom man gör så många repetitioner och har hög puls så är detta ett förbränningspass och inte ett pass där man bygger styrka. Perfekt för mig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.