Universeum med VR och robotprogrammering!

– Samarbete med Universeum –

I söndags hade vi en riktigt fartfylld dag med massa kul 🙂 Vi började dagen med att gå till Universeum som länge har varit ett favoritställe för mig och barnen men som nu blivit lite extra speciellt för oss fyra eftersom det var där vi sågs med barnen första gången. Vi har årkort där och i söndags köpte även Victor ett årskort så att vi ska kunna fortsätta gå dit tillsammans ofta 🙂

Det jag gillar med Universeum är att det är roligt för alla åldrar, både för stora och små, och att det finns så mycket att göra. Dessutom förändrar Universeum sina attraktioner kontinuerligt så det händer ofta spännande saker 🙂 Det nyaste är The Hub som bl.a. har en supercool VR-attraktion och robotprogrammering med LEGO-robotar som var jättecoolt! I söndags testade Lucas VR-glasögonen med en jättestor blåval som simmade förbi. Han var otroligt modig som vågade titta rakt på den stora valen.

org_dsc00899
org_dsc00903
org_dsc00895

Förra gången vi var där så testade vi att programmera LEGO-robotar. Det var faktiskt riktigt coolt! Lucas älskar robotar så han var i extas och vi vuxna som båda gillar teknik kunde välja att följa enkla instruktioner eller laborera lite med programmeringen på fri hand. Detta kan varmt rekommenderas till alla teknikintresserade!

Denna gången tittade vi inte så mycket på djur utan ägnade oss åt teknik, rymden och kroppen. Barnen fick klättra på klättervägg, gå in i en stor mun med äcklig andedräkt och hänga i armarna med tidtagartur.

org_dsc00916
org_dsc00925
org_dsc00910
org_dsc00920
org_dsc00909
org_dsc00907

Förra gången vi var på Universeum gick vi ”Vattnets väg” som börjar längst upp i Norden med bäckar och nordiska hav. När vi gick neråt kom vi till varmare och varmare hav och tropiska klimat med spindlar och ormar innan vi slutligen gick in i regnskogen.

org_dsc00479
org_dsc00473
org_dsc00475

På Universeum har dom också min absolut största fobi…. kackerlackor! Fy bubblan vad äckliga dom är! Tur att denna var instängd i en box!

org_dsc00483
org_dsc00484

Det sista vi gör innan vi åker hem från Universeum är alltid att fika nere i Jobbis. Jag brukar antingen köpa med mig fika från cafét på entréplan eller så tar jag med fika hemifrån som vi äter tillsammans innan det blir fri lek. Denna gången blev det en rejäl fikabricka från cafét innan det var dags att lämna Universeum för att gå till Scandinavium för att se musikalen Djungelboken 🙂

Det blev en väldigt lång och rolig dag med massor av intryck. Jag var nästan helt säker på att Isadora skulle somna under Djungelboken men hon höll sig vaken hela föreställningen. Hon satt som ett litet ljus i mitt och Victors knä hela tiden. Lucas hade lite mer spring i benen så dom sista 20 minuterna var lite jobbiga för honom. 

När vi åkte hem somnade Isadora som en stock i bilen och vaknade inte när jag bar in henne eller när jag flyttade henne till hennes säng efter att jag hade bäddat rent den. Lucas var fortfarande i varv men somnade ganska snabbt han också 🙂 Jag och Victor fixade ordning lite innan vi slog oss ner på soffan och njöt av varandras sällskap. Vi brukar försöka kolla på en serie, men det slutar med att vi sitter och pratar hela kvällen och får börja om på samma avsnitt nästa dag istället. Haha!

Relaterade Inlägg

11 Kommentarer

 1. Johanna Larsson

  Universum gillar vi med, har dock inte årskort. Va roligt de lätt med robotarna och VR glasögon.
  Vilken mysig dag ni verkade haft!

  Svara
 2. Sarah

  Perfekt söndag för nya familjen med andra ord.
  Första bilden på V tycker jag mig se också👍
  Inget hiphop trams över den mannen. Klär dig mycket bättre.

  Kram Sarah

  Svara
 3. Lisa från Skåne

  Tycker också det var onödig kommentar.Kärleken sitter inte i utseende eller klädstil. Trevligt Emma att ni trivs ihop och att det fungerar med barnen, det är nästan det viktigaste.

  Svara
 4. Malin

  Hej Emma! Är det värt att åka till Universum från Skåne? 🙂 verkar så roligt där! Tar två timmar och 39 minuter med bil. Tkr inte det är så långt, men vill ju att det ska vara värt det såklart. Tex att man åker tidigt på morgonen, är där en heldag (?) och åker hem på kvällen?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hej! Jag tycker det är värt att komma till Göteborg för att gå på Universeum, men inte fram och tillbaka till Skåne på en och samma dag. Jag rekommenderar i så fall en weekend här där ni besöker Universeum ena dagen och gör något annat den andra dagen. Kram!

   Svara
 5. Janine Santos

  Saudades de todos vocês! 😍😍😍 morrendo de vontade de dar um abraço bem apertado nas crianças…estou me organizando para uma visita em breve!Vejo as crianças por aqui. Beijinhossss 😘😘😘

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här