Sittpremiär för Isadora

I måndags hade Isadora, som ni såg, sittpremiär 🙂 Hon kan inte sätta sig upp själv och hon sitter fortfarande väldigt svajigt och tippar lite då och då, men satt upp, det gjorde hon 🙂 Jag sätter henne fortfarande inte upp på golvet hemma för när hon tippar så tippar hon ofta rakt på ansiktet, men på gräsmattan på baksidan var perfekt. Hon satt ganska så stadigt där och när hon tippade omkull så var det ett mjukt fall trots att det var rakt på näsan. Hon blev inte ens ledsen.

Tänk att min lilla tjej har blivit så stor! Bara 6 månader kvar av bebistiden nu, man får gosa och njuta så länge det går 🙂 Isadora var ganska tidig med allt i början, men nu känns det inte som hon är tidig längre. Jag trodde nog att Isadora skulle lära sig allt tidigare eftersom hon kollar hur Lucas gör, men nu har jag hört att det bara fungerar om barnen är ganska tätt födda. Lucas är för stor så hon tar inte efter honom på samma sätt som hon hade gjort om det hade skiljt 2 år på barnen.

Men så kollade jag på 1177s tabell för när barn lär sig vad och enligt den så räknas det som tidigt om barnen lär sig sitta själva när dom är 5-6 månader. Isadora var 6 månader och 3 dagar när hon satt för första gången utan stöd (i måndags när jag skulle fota Bagasi). Vanligen lär sig barn sitta utan stöd när dom är 7-8 månader (Lucas var 7 månader när jag satte honom utan stöd för första gången).

Nästa steg i hennes utveckling är att ta sig framåt. Hon har ju börjat åla lite, men det är ju ingen längre sträcka och många gånger känns det som att den där lilla biten som hon ålar är nästan omedveten haha!

  
 

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Mamma i Rom

  Gofia 🙂 Myriam satt själv när hon var fem månader och Mattias när han var sex. Nu är Mattias nio månader och kryper och går med stöd utan problem. Som de ser ut nu går han nog vid tio-elva månader precis som storasyster gjorde. Tror inte de spelar nån roll om de har nån att ta efter eller inte, en del är helt enkelt ”tidiga” medan andra väntar ett tag 🙂 de där med att gå tidigt är dessutom väldigt riskabelt eftersom de inte har nån aning om vad dom gör när de är så små! Kram

  Svara
 2. Johanna

  Jag satt när jag var fyra månader, men Iris är inte riktigt där än… 😉 I går satt hon dock stadigt i typ fem sekunder, det tyckte jag var mycket, hehe.

  Svara
 3. Evanessè

  Det är ju så olika det där, mina barn har till exempel inte krupit utan hoppat fram på rumpan tills de en dag ställde sig upp och gick 🙂 Min lille sitter bra själv (inte helt utan stöd) men gillar inte att ligga ner. Så vi får se om det blir en hoppa framåt-med rumpan här också 🙂

  Svara
 4. Sofi

  Första satt vid 5,5 månad och andra vid 5, men båda och framförallt nummer två har varit väldigt anti att ligga ner. Tror det avgör ganska mycket när de börjar just sitta. Är de nöjda på mage på golvet är det ju super! Det är först nu vid 6,5 månader som vår kille verkligen ligger på golvet och rullar och håller igång ?

  Svara
 5. Emelie

  Min dotter är född 17 april och det är så roligt att få följa isadora som är nästan exakt lika gammal. Min dotter är väldigt tidig, satt vid fyra månader (riktigt stadigt vid fem) och nu både kryper hon och reser sig mot saker… Det går för fort!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här