Okategoriserade

Vi kvinnor är så själviska

Vilken sjukt seg dag. Inatt så höll Isadora mig vaken mellan 2 och 4 på natten och bara gnällde, sparkades och tillslut storgrät. Jag vet inte vad som var fel, men efter mycket om och men så somnade hon i alla fall. När Lucas vaknade 8 på morgon så sprang han ner i vardagsrummet och då gick larmet och Isadora vaknade. Jag var fullkomligt död och bad Jair ta hand om barnen, men han mår fortfarande inte helt bra så han reagerade så här: ”VAAAA?! SKA JAG HA TVÅ BARN SJÄLV?!” Öhhh, hmm… jo, så är det ju för mig varje dag. Vad är grejen? Isadora är typ världens lättaste unge och somnar alltid direkt efter frukost så det tog inte så lång tid innan hon var tillbaka i sängen igen. Hur som helst så fick jag i alla fall sova och när jag gick upp så förklarade Jair att han inte mådde helt bra när han vaknade och det var därför som han reagerade som han gjorde.

Men just det här med att ta hand om två barn själv framstås ofta som en omöjlighet här hemma. Jag gör det varje dag och jag tycker det går jättebra, oftast. Jair har också tagit hand om båda barnen själv, ganska många gånger nu och det har alltid gått jättebra, men han vågar fortfarande inte gå nånstans med dom. Och det är som han inte minns att han visst klarar av att ta hand om dom själv.

Häromdagen fick jag en kommentar på ett av mina inlägg. Det var en man som skrev att det var kvinnans fel att männen inte får någon pappaledighet. Att vi mammor tar allt från männen och att dom stackarna bara får det lilla som blir kvar. Männen är tydligen helt livegna i hemmet och har noll att säga till om. Jag kan bara tala för mig själv, men det är verkligen inte mitt fel att Jair inte vill ta hand om båda barnen själv och så länge det inte går så kommer han heller inte vara föräldraledig och det är INTE mitt beslut! Jag ska tillägga att Jair kommer att vara ledig, när han själv vill det och då kommer jag jobba för att kompensera om hans föräldrapenning inte räcker. Vi har gemensam ekonomi och har bitvis ”försörjt” varandra.

Nästa vecka ska jag försöka pallra mig iväg till träningen igen och då får Jair öva sig på att vara själv med barnen vare sig han vill eller inte. Och det blir såklart fel det också. Det är helt otroligt hur allt vi kvinnor gör alltid är fel. Det spelar liksom ingen roll hur rätt man försöker göra, det är ändå alltid någon som tycker sig ha rätt att kritisera.  Jag blir så matt!

  

3 Comments

  • Sofi

    Tråkigt med tråkiga kommentarer. Man får nog försöka förutsätta att alla lever i någorlunda jämlika förhållanden eller att båda parter i vart fall är nöjda med just deras uppdelning.

    Vi delar hyfsat lika på uppgifterna hemma men på pappret är jag ändå hemma störst del denna gång, 1 år och 4 månader blir det. Däremot har han drygat ut första sommaren och från juli är han hemma till januari så vi är ju hemma rätt länge båda två, för det funkar bäst för oss.

    På vår lediga tid delar vi lika på barnen, varannan sovmorgon eller varannan nap på dagen när lilleman sover och det är lässtund med stora. Detta för att vi båda skulle gått under/varit tjuriga utan dessa andrum. Glädjen vi båda känner när vi är uppe med båda barnen och ger den andra sovmorgon är lika njutbar som när man får njuta av sovmorgon själv. Började med det upplägget för några månader sedan och kan inte tänka tillbaka på tiden före ? Men alla familjer fungerar olika och det är nog bäst att låta alla hitta sitt sätt att klara familjelivet.

  • Elin

    Vilken idiot! Min sambo är inte pappa ledig för att hans förra chef gav alla en utskällning varje gång någon nämnde pappa ledighet. Och sen har han sagt att han vill inte vara pappa ledig. Tror de första pappor inte vill vara pappalediga. Har också hört de där gnället om att ”ha 2barn själv ”. Haha. Men jag åker till stan heldagar och har varit i Ullared fre-sön nu i höstas. Han va nervös men vill också klarar av de. Dock vara yngsta 1år och 4mån när jag sov borta första gången.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.