Saftig glutenfri morotskaka
Det var många som var intresserade av receptet på den glutenfria morotskakan som min kompis Josephine hade bakat så här kommer receptet på den 🙂
4 stycken ägg
2.25 deciliter rapsolja (eller annan naturell olja)
morötter ca 6 dl rivna
4.5 deciliter glutenfri mjölmix
4.5 deciliter strösocker
1 tesked bakpulver
1 tesked bikarbonat
1 tesked salt
1 tesked kanel
Gör så här:
Vispa äggen. Blanda med oljan och morötterna.
Rör ihop de torra ingredienserna och arbeta ner dem i morotssmeten. Häll alltsammans i en form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 175 graders ugnsvärme 60-70 minuter. Låt svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren och bred över den upp-och-nedvända kakan.
Receptet kommer härifrån
Glasyr:
Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Gör så här:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.
Receptet på glasyren kommer härifrån
Stort tack till Josephine som delade med sig av receptet 🙂