Recept

Recept på pasta arrabiata – du kommer inte bli besviken!

Älskar du också pasta arrabiata? Då kommer du ÄLSKA det här receptet! Det har blivit vår signaturrätt här hemma så nu har vi finlirat fram ett eget recept på pasta arrabiata som till och med Victors syster har efterfrågat 🙂 Det är ändå stort känner jag eftersom det är hennes älsklingsrätt! Nu tänkte jag dela med mig av vårt recept till er 🙂

pasta arrabiata

RECEPTET HAR BLIVIT UPPDATERAT 2024 OCH ÄR NU ÄNNU GODARE!

Pasta arrabiata
4 portioner
4 st scharlottenlök
6 st vitlöksklyftor
4 st chili
2 st röd paprika
2 pkt bacon
2 burk krossade körsbärstomater
2 msk kalvfond
1 kruka färsk basilika
2 pkt färsk ravioli
Riven parmesanost
Salt & peppar

Gör så här:
Börja med att förbereda grönsakerna genom att finhacka scharlottenlök, pressa vitlök, finhacka chili och hacka paprika. Skär eller klipp baconen till strimlor. Fräs baconen i olivolja på medelhög värme. Använd en djup stekpanna där de andra ingredienserna också får plats. När baconen börjar hårdna och fått lite färg, lägg i scharlottenlök och paprika och fräs tills den mjuknar 3-4 minuter. Lägg i vitlök och chili och fräs ytterligare 1-2 minuter. Häll sedan på de krossade körsbärstomater, kalvfond, salt och peppar och låt koka ihop. Vi föredrar om såsen får puttra i cirka 30 minuter för då blir den mustigare och inte vattnig. Under tiden, koka upp vatten och koka valfri pasta enligt instruktion. Ett hett tips är att servera denna arrabiatan med färsk ravioli, oslagbart! Glöm inte att toppa med färsk hackad basilika och riven parmesanost!

Visste du förresten att arrabiata betyder arg? Det är lite kul tycker jag eftersom rätten är ganska ”ilsken” eller vad man ska säga 🙂

pasta arrabiata

Vi har lagat det här receptet i över 3 år nu så i januari 2024 var jag här och uppdaterade, så nu är det ännu godare!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.