Okategoriserade

Ramla ur sängen

Isadora sover ungefär halva natten i sin säng. Hon somnar för natten nån gång mellan 20-23 beroende på om vi varit hemma eller ute under dagen. Rutinerna blir nämligen olika beroende på aktivitet och då somnar hon olika tidigt. Om vi är hemma en hel dag så kanske hon somnar vid 20-21, men är vi ute så sover hon mindre på dagen och mer på eftermiddag/kväll och då somnar hon mellan 22-23. Sen sover hon till cirka 02-03 innan hon vaknar och då är jag oftast för trött för att natta om henne i hennes rum så då tar jag in henne till mig. Det går egentligen ganska bra, förutom att hon plötsligt har blivit så stor och rörlig! Innan låg hon ju där hon låg och kröp inte. Nu rör hon sig i sömnen och bökar runt för att hitta nånstans att gosa ner ansiktet. Hon vill fortfarande ha nåt på ansiktet när hon sover men numera vill hon dessutom sova på mage. Hon brukar böka runt på alla fyra tills hon har fått under huvudet under en kudde och då sover hon. Detta betyder alltså att hon kan ligga på alla möjliga konstiga vis när vi vaknar och jag är livrädd för att hon ska ramla ur sängen.

Hittills har hon bara ramlat ur sängen en gång. Det var i Portugal och jag var helt oförberedd på att hon skulle rulla i sömnen. Men som tuuuuur var så ramlade en kudde ner på golvet först så Isadoras huvud landade på den. Hon blev jätterädd men lugnade sig och somnade om direkt efter att jag hade lyfte upp henne.

I helgen var hon på väg att ramla ur sängen igen. Hon satt och lekte med min mobil och jag råkade slumra till. Plötsligt hörde jag en duns, Isadora hade tappat min mobil på golvet och sträckte sig efter den och ramlade mot golvet hon med, men just då slängde jag mig fram och fick tag i hennes pyjamas så hon blev hängande i luften! Det måste varit en riktigt snygg räddning, nästan synd att jag inte fick det på video haha! Men nu efter dom här händelserna så känner jag mer och mer att jag gärna vill att Isadora ska sova i sin egna säng. Jag orkar bara inte vara vaken flera timmar mitt i natten, inte nu iaf. Det kanske Jair kan vara en helg sen när han börjar jobba natt, vi får se…

Annars får vi nog skaffa en sån här säng… helt ärligt så hade jag inte tackat nej till den 🙂 Det ser både mysigt och fint ut ju!

extra bred säng familj

 

11 Comments

 • Line

  När Alma blev med rörlig ich Martin inte låg på andra sidan av henne så la jag alltid en kudde under bäddmadrassen, då måste hon rulla över en 20-30cm hög ”kulle”, vilket de inte gör. Samtidigt som det inte vara är en kudde de kan råka putta bort. hon vill inte sova i vår säng längre, för hon bökar oxå runt massor o kött störd med mig brevid. Skönt på ett sätt, men saknar att sova o gosa lite ibland!

 • Sofie

  Vi har lagt en madrass på golvet i sonens rum, så är jag för trött för att natta om lägger jag mig där med honom på natten (jag eller hans pappa men det blir mest jag). Jag är nämligen livrädd Att han ska ramla ur sängen ?

 • Frida

  Vår snart 4-årige son kommer fortfarande in till oss på kvällen/natten och vi orkar inte natta om han i hans säng så han får sova mellan oss. Mysigt tycker vi men vågar inte ha lillasyster (14 månader) i samma säng ifall han skulle råka lägga sig på henne.. Vi lärde lillasyster somna själv i sin spjälsäng i eget rum vid 9 månader vilket även underlättat för omnattningen mitt i natten. Sen köpte vi en 210 cm säng också.. ???

 • C

  Min son ramlade ur sängen en natt när han sov med mig då han var över 2 år. Kort innan det hade vi tagit bort det tjocka täcke vi haft i hålet på den sidan sängen. Han slog i nyckelbenet och var otröstlig så det blev röntgen. Som tur var så var det inte brutet men bara en ytskada men vi fick vara hemma nästan 3 v innan han började använda armen igen. Tyvärr tror jag bara att kudde under madrassen ger falsk trygghet, för han har snurrat upp ovanpå den.med när jag lagt det under… 🙁 hoppas ni hittar en ok lösning!

 • Mikaela

  Dottern var nog runt sju månader när hon ramlade ur vår säng. Det var sen morgon o vi gick upp o ville inte väcka henne. Tänkte att vi hör när hon vaknar för hon brukar böka runt lite o så men icke. Vi hörde bara en duns ner. Hon hade ju inte börjat krypa men ändå lyckats ta sig förbi högar av kuddar och täcken. Så förstår absolut att du vill att hon ska sova i sin egen säng för det är ju det allra säkraste. Annars måste man ju helt enkelt ha koll på dem hela tiden.

 • Linda L

  Usch så hemskt när det händer, har hänt här hemma med båda barnen oxå, men som tur har det gått bra ?
  Vi samsov aldrig med stora killen, det har funkat i egen säng sen start, men lillebror därimot har alltid samsovit med oss. Vet inte om vi valt det pga att vi själva skall få sova, har sluppit massa uppvak mm.
  Men i och med det så har vi fått lite dåligt samvete gentemot stora killen, vi vill inte att han skall känna sig utanför, så vi har satt ihop en 90säng med vår 180, så just nu sover vi i en 270 säng allihopa. Minstingen längst in, sen jag, sen den store och ytterst pappan ??Det är verkligen sååå mysigt, men vi har planer på att få lillen att sova själv nu när han snart skall börja förskolan, och då kommer även den store få flytta in i sitt rum igen ☺
  Ett och ett halvt år sedan vi hade vår säng för oss själva, så det skall ändå bli skönt ☺

 • JennyJenny.se

  Har precis samma situation med min lilla J. Hon kan sova i spjälsängen först men när hon vaknar tar jag över henne i sängen o ammar o sen somnar vi båda om. Borde försöka hålla mig vaken o börja flytta över henne men sömn är ju alltid en bristvara så än så länge har jag inte orkat. Tänker också att hon nu är i separationsfasen (8 månader) så kanske känns lite bättre om ett tag. Nu är det stort närhetsbehov för henne märker jag både på dagar o nätter. Men uppdatera gärna hur du väljer att göra o hur det går!

 • SandraS

  Lägg inget under madrassen, då blir det bara högre fall. Bättre att isåfall lägga madrasser på golvet (i alla riktningar gör säkerhets skull) i förebyggande syfte! Det är vad jag hört för tips =)

 • Olivens mamma

  Min lilla kille ramlade ur vår säng idag på morgonen, har super mkt dåligt samvete..men det gick på en sekund ? Men på natten sover han i sin säng i sitt rum. Har gjort det i två veckor nu, har gått bättre än vad jag trodde. Han är 7 månader. Tror att han sover bättre där än hos oss för att hans pappa snarkar så, så han får i gen ro ?. Men han äter en gång på natten å efter det så brukar jag ta in han till våran säng, å där sover han vidare…funkar bra för oss ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.