Okategoriserade

Rädda mat från att slängas!

– Samarbete med ResQ Club –

Har ni någon gång tänkt på all mat som slängs i soporna på alla stans restauranger? Varje dag så lagar restauranger lite för mycket mat och i slutet av dagen så slängs den i soporna. På vissa restauranger får kanske personalen äta eller ta med sig maten hem, men på många restauranger har man en policy som säger att personalen måste SLÄNGA maten i soporna! Hur sjukt är inte det egentligen? Vilket slöseri! Jag kan säga att jag mer än gärna hade räddat mat från att slängas och haft som lunchlåda så att vi slapp laga mat 🙂 Och vet ni vad – det är just precis det som jag kommer göra! Nu finns det nämligen en app som heter ResQ Club där man enkelt kan hitta mat som är på väg att gå till spillo och köpa den för en billig peng.

ResQ club finns inte bara i storstäderna utan även i Karlstad, Umeå, Lund, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Sollefteå och snart finns dom även i Uppsala och Sundsvall 🙂 Om ni bor i någon av dom städerna så borde ni verkligen ladda appen! När ni har appen så kommer den skicka ut push-notiser under dagen (det börjar oftast efter lunch) som meddelar när det finns mat att rädda i närheten 🙂 Åh vad jag älskar det uttrycket – ”att rädda mat” – det känns så fint på nåt sätt 🙂 Och lite gulligt också haha!

Minns ni att jag nämnde ett samarbete som jag såg framemot och som jag verkligen kan stå bakom – det här är detta samarbetet. Jag ogillar slöseri med allt vad det innebär så jag slänger aldrig något här hemma, vi skänker allt som inte går att sälja (eller som jag inte orkar sälja) och jag tidseffektiviserar allt jag gör. Jag gillar inte ens att åka ut flera gånger med bilen utan vill helst göra så mycket som möjligt i ett svep, så idag efter dagishämtning åker jag raka vägen till Kooperativet och hämtar ut lunchlådor till Jair och mig som jag köpt för 45 kr/styck via Res Club 🙂 Kanonbra 🙂

Igår bjöd jag min kompis Sanda på lunch från Matminnen. Det blev gräddstuvad pyttipanna till mig och fisk till Sanda. Pyttipannan var nog den godaste jag nånsin ätit! Och då var det ändå gårdagens lunch, men så prisvärd och jag slapp laga mat 🙂


4 Comments

  • Anders

    Och när man har barn – frys in överblivet käk! Bara lite grann kvar duger ju som barnportion. Vi använde frysformar från barnmatsburken.se så kunde man plocka fram olika puckar och kombinera. ”En fisk”, ”en ris” och ”en sås”. Så skönt att slippa laga mat eller köpa en burk från affärn varje gång lillen är hungrig!

  • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

    Men så bra! Jag brukar tänka samma gällande skolmat med, det är mängder som slängs varje dag. Jag vet man klagar på skolmaten och det är dåligt osv. Men ändå, som lärare när man sett hur hela block med fiskpinnar slängs, eller stora block med köttfärssås. Tycker det borde gå att få sån mat såld också.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.