När smörgåsen smakar vatten
Ingenting smakar nånting längre!!! Det är som att vara så förkyld att jag nästan inte känner nån smak längre. Vissa saker är hyfsat gott, men jag har börjat inse att det är nog konsistensen mer än smaken som jag gillar. Jag trodde smak skulle förstärkas i och med att luktsinnet förstärks när man är gravid… Men när jag tänker efter så tycker jag faktiskt inte mitt luktsinne har blivit känsligare. Kanske till och med mindre känsligt… Det kanske är därför inget smakar? Igår åt jag en macka med ost, sallad och paprika och på riktigt tyckte jag att det smakade mest vatten.
Det var exakt samma när jag var gravid med Lucas. Siranee (aka Thaimorsan ) säger att i Thailand tror man att barnet i magen blir som man själv är när man är gravid. Är man till exempel väldigt temperamentsfull så blir barnet det också så då ska man försöka tygla sig så att man får ett lugnt barn. Jag äter inte lunch varje dag. Idag så gjorde jag allt för att slippa lunchen och lyckades hålla mig någorlunda mätt på andra saker. Samma sak var det när jag var gravid med Lucas. Och vem är det som inte äter nu, jo, Lucas. Han äter ju gröt till frukost och kvällsmat och ibland macka också, men nästan aldrig lunch eller middag. Idag åt han lite korv i alla fall men inga större mängder. Precis så var jag när jag var gravid med honom…
Men om Lucas känner som jag gör så förstår jag verkligen varför han inte äter. Det känns nästan helt meningslöst att äta när inget smakar nåt. Man äter bara för att precis hålla sig mätt! Det är väl det som Lucas gör tänker jag…
Idag försökte jag koka mögelost. Jag saknar mögelost så himla mycket så jag gjorde ett försök. Det blev typ en soppa som smakade gott, men inte så som jag önskade. Nu funderar jag på att göra brie i ugnen, om man hettar upp den tills det bubblar är väl den ok att äta?
8 Comments
Carro
När osten bubblar så dör bakterierna. Denna gravida har gjort mackor med gratinerad brie med ruccola, paprika å flingsalt! Såå gott! 😀
Emma - På Smällen!
Åh tack för tipset! Jair var och köpte en brie till mig förut, ska prova imorgon 🙂
Thaimorsan
Jepp. Vid 60 grader dör listeria, 70 grader dör toxoplasma. Så 72 grader är bäst. Bubblande ost är save. Pålägg och sånn kan man frysa in i 3 dagar innan om man vill äta som typ charkbricka… Jag kör de i ugnen som chips typ parma eller bresaola nom nom. Chèvre på toast med ruccola, honung och valnötter nom nom, klassiskt. Brie i smördeg woohoo…nu blir jag sugen.
Emma - På Smällen!
Nämen åhh toppen! Då ska jag använda kött-tempen när jag värmer brie i ugnen imorgon 🙂 Men toxoplasma trodde jag inte gick att värma bort? Eller har jag blandat ihop det? Mmm mina smaklökar började också vattnas när jag läste vad du skrev!!
Karolina
Har för mig att jag gjorde pastasås på gorgonzolaost när jag va gravid och det smaka så gudomligt gott
Emma - På Smällen!
Mmmmmmm!!!! JAg ska definitivt se till att gotta till det lite denna grav. Gorgonzola smakar ju fortfarande nåt även fast mina smaklökar är som dom är 🙂
Carro
Det finns pastöriserad brie , det åt jag som gravid!
Emma - På Smällen!
Om man ska följa livsmedelsverkets och 1177s rekommendationer så ska man tyvärr inte äta den då det oftast tillsätts en liten mängd opastöriserad mjölk vid tillverkning. Kan vara bra att veta 🙂