Mos mos mos, mera mos!
Ja, iaf då tyckte Lucas att morotsmoset blev mumsigt! Det syntes på hela honom för han satt som en liten fågelunge med flaxande vingar när jag matade honom. Dessvärre var han riktigt trött så han hade inget tålamod att äta nån större mängd. Hur som helst så blev jag så nöjd med det här moset så jag frös in en massa iskuber.
Men bröstmjölken som jag har sparat i kylen gick inte åt så imon ska jag till affären och köpa mer saker som jag kan göra mos av. Nån som har nån idé på nån bra grönsak som det går att göra mos på och frysa in? Läste att potatismos inte blir så bra att frysa in så jag funderar på ärtor och majs. Är det nån som har provat att mixa ärtor och majs med stavmixer?
8 Comments
Teresa
MItt bästa tips är att ugnsbaka squash! Kan bli lite löst mos, men väldigt mjuk och slät konsistens.
Emelie
Ärtor och majs funkade för oss men har hört om en del som inte gillar skalen som blir så de har behövt sila puren. Potatis och broccoli blir bättre än bara potatis. Sötpotatis och palsternacka brukar ha mild och god smak. Lycka till!
Beatrice, mamma till Robin och Jennifer
Palsternacka är också ett tips 🙂
Linda
Sötpotatis, palsternacka, broccoli. Jag brukar ta fram olika smaker så att han får två olika smaker i samma portion. Det är det som är så bra med iskuber. Det går att variera mängd och sort.
Therese
Jag kokar ärtorna och majsen sen pressar jag dom genom en vitlökspress och blandar med potatis för att sedan köra i mixern. Annars får man med en massa skal, inte gott för dom små, fastnar i munnen 🙂
Maria
pumpa! Lr butternutsquash som den heter gjorde jag i veckan, väldigt god å bra konsistens.
Jennifer
Claes älskar broccoli 🙂
Pauline
Broccoli, palsternacka! Min dotter älskade det! Som nämnts ovan blir det lite bitar av skalet i ärtor och majs. Majsmoset blev även väldigt klistrigt. Lycka till!