Okategoriserade

Mässlingsparty i Göteborgsområdet

Jag trodde inte mina ögon när jag gick in på facebook idag, men det hålls Mässlingsparty i Göteborgsområdet på flera håll och kanter. Japp, ni hörde rätt! Det läskiga är att detta sker öppet och inte i isolering! Dom som har varit på mässlingsparty – tror ni att dom åker bil eller kollektivt dit? Håller dom sig hemma sedan? Njae, det kan vi inte vara säkra på… Det är ju inte svårt att räkna ut hur det här kan komma att sluta. 🙁 Jag kan inte förstå hur man kan utsätta sina barn för den här sjukdomen och jag hoppas VERKLIGEN att man följer smittskyddslagen eftersom mässlingen faktiskt är anmälningspliktig! Jag tycker att det borde vara olagligt att medvetet smitta sina barn med sjukdomar som dom själva inte kan välja. Jag skulle inte vilja att min mamma tog mig till ett mässlingsparty med syftet att smitta mig. Och om det blir komplikationer, kommer den mamman/pappan nånsin förlåta sig själva då?

 

Snälla! Rösta på mig till Årets Babyblogg 2017 genom att klicka HÄR. Jag är nummer 1 av nominerade listan! Rösta 1 gång per IP-adress innan söndag 11:e juni kl 23.59

 

28 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Jag med!!! ? Det var nån som skrev på fb att dom kommit fram till att detta inte var olagligt och att det bara är sjukvården som är allmäningspliktiga. Jag hittar inte mässlingen i listan längst ner. Kan det vara så att detta är lagligt? ??

 • Elin

  Är inte de den farliga sjukdomen som smittades runtom i Europa nu och var man utomlands där smittan va och inte var vaccinerad då fick man inte komma in i Sverige? Eller har jag blandar ihop de??

  • Mia

   Det var en onödig kommentar. Man kan väl bry sig om andra som inte är vaccinerade, varför utsätta sina ovaccinerade barn för något som faktiskt kan vara farligt??

   • Jennifer T-K

    Min unge är för liten för vaccin. Det finns även personer med nedsatt immunförsvar och allergier som inte f år vaccineras och det är ju just dessa vi vill skydda genom att ha en vaccinerad befolkning så att viruset inte får fäste. Vill jag att andra människor smittar henne/någon annan ofrivilligt ovaccinerade med något som går att undvika? Nej. Och mässlingen går inte att jämföra med en ”enkel” förkylning. Det är en allvarlig, långdragen sjukdom som vi kan undvika! Det är även en otroligt smittsam sjukdom, så får den fäste bland ovaccinerade så sprids det snabbt som vinden. Finns en anledning till att den är allmänfarlig och ligger under smittskyddslagen.

  • Anke

   Emma skrev nog knappast inlägget för att hon är rädd om sina egna barn för att hon faktiskt har varit så klok att skydda både sina och tydligen även dina barn… att folk utsätter sina barn för en så farlig sjukdom som mässling, fattar ni inte att de kan dö?? Eller får allvarliga bestående men.. Barnet kan ju knappast försvara sig och det är ju barnet som måste kämpa sig igenom sjukdomen, inte föräldern.. Förstår inte hur man kan vara så ansvarslöst, men men, det är ju i slutänden inte mitt barn tack och lov.

  • Vic

   1. Mässlingsvaccinet ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet som inte ges till barn förrän 18 månaders åldern. Fram till vaccination, finns det därmed risk att barn smittas.
   2. Alla kan inte vaccineras av olika anledningar. Här pratar jag inte om föräldrar som frivilligt avstår från att vaccinera sina barn, utan de som inte har något annat val att avstå pga att de kanske är allergiska mot något ämne och därmed inte kan ta det.
   3. Mässling kan leda till bl.a. Hjärnhinneinflammation som man kan dö av. Varför ens tänka tanken att utsätta andra dör fara?
   4. Mässling var förr i Sverige en dödlig sjukdom som minskade tack vare att vaccinationsprogrammen infördes. Nu börjar det komma fler fall med mässlingutbrott som beror på att opålästa människor vägrar vaccin och därmed aktivt medverkar till att sjukdomen inte kommer kunna utrotas helt i Sverige. Fine om man inte vill vaccinera, men att medvetet bjuda in andra att komma hem till en och bli smittad? Det är ren idioti att utsätta andra för fara.

   • Jennifer

    Håller med. Vill man låta sitt eget barn riskera mässling, fine. Men att aktivt bidra till smittspridning borde inte vara lagligt! ”Partyordnaren” borde kanske ha i åtanke att hen sprider en potentiellt dödlig sjukdom till sina bekanta. Kan ju bli kul att ha på sitt samvete.

  • Mli

   Men seriöst. Alla kan inte vaccinera sig av olika skäl. Tror du att de uppskattar dessa fester? Jag skulle inte vilja att min dotter blir smittad för att så mycket okunnighet sprids. Tack å lov skall hon imorgon få sin spruta. Och det är inte bara de som vill bli smittade som går detta. Är lång inkubationstid och är helt säker att dessa barn körs hem med privat vil och familjen isolerar sig under inkubationstiden

  • Sandra

   Mässlingsvaccinet ges inte normalt förrän vid 1,5 år, tänk då på alla bebisar/små barn som ännu inte hunnit få vaccinet, och de barn som av olika anledningar inte får vaccineras. Otroligt onödig kommentar från dig.

  • Tigermamman81/BebisHalleby

   Därför att mässlingsvaccinet ges först vid 18 månader (tror jag).
   Så jag sitter här med en liten tjej som inte blivit vaccinerad än. Det finns faktiskt barn som dött av mässlingen. Jag vill inte förlora min bebis vi kämpat för att få bara för att andra inte fattar hur farlig mässlingen är!

   • Joanna

    Är du orolig så ring bvc. Vi gjorde det (vår dotter är 14 månader) och fick tid nästa vecka! Tänker inte ta några risker när det finns idioter som har sådana party!

 • Emma

  Tack och lov att vi ska vaccinera Ellie mot detta nästa vecka i samband med 1-årsvaccinet. Folk är ju inte riktigt kloka! Tror dom att det är som vattkoppor eller. Sånt här kan ju göra en galen ?

 • Anna Munkhammar

  Men alltså. Mässlingen är inte att leka med det är inte samma sak som vattkoppor! Vattkoppor kan jag förstå på ett annat sätt att man ”vill” sitt barn ska få eftersom det kan vara allvarligare att få som vuxen. Så oigenomtänkt att sprida runt mässling.

 • Caroline

  Jag blir så arg så jag kokar!!! HUR kan folk riskera sina barns hälsa och liv, och ANDRA barn som inte är tillräckligt gamla eller av andra anledningar inte kan vaccineras! Ringde BVC direkt i morse och fick tid nästa vecka för vår 1- åring. Det är då själva **** att det inte ska räcka att följa de satta tiderna för vaccin utan är tvungen att påskynda allt för att skydda sina hjärtegull!

 • Karin

  Hej,

  Jag blir så trött på dessa vaccinationsmotståndare som framhåller studier som är felaktiga. Det finns ANLEDNINGAR till att vi vaccinerar oss mot en massa sjukdomar idag. Har man upplevt att folk dör, fött barn och haft kikhosta samtidigt (jag har det) så är man väldigt glad över dagens läkekonst.

 • Erika

  Jag blev helt förstummad, ledsen och arg samtidigt. Hur kan någon ens tänka tanken att det vore bra om mitt barn fick mässlingen? Jag har vaccinerat mina barn och för att vara helt ärlig tänkte jag aldrig tanken på att inte göra det. Det fanns liksom inte i min sinnesvärld. Att sen medvetet utsätta sina barn för en sjukdom som sjukvården rekommenderar att man ska vaccineras för… ja vad ska man säga? Det är ju så otroligt synd om de barn som inte kan vaccineras/inte har gjort än om de skulle bli sjuka för att vissa inte vill….

 • Anna Voltaire

  Jag är läkare och sexbarnsmamma. Jag skulle aldrig drömma om (såklart) att inte följa det svenska vaccinationsprogrammet, jag har t o m låtit vaccinera mina tre yngsta för TBC då vi bodde i ett ”riskområde” med mycket folk från runt om i världen med dåligt skydd. Det läskiga är inte att folk inte förstår och utsätter sina barn för dödliga sjukdomar (det är såklart jätteläskigt för deras barn) utan att om detta sprider sig, som dumheter har en tendens att göra, så hotar det HELA befolkningen för man behöver vaccinera i princip ALLA barn annars kan epidemier uppstå ändå. Se på vad som då och då händer i Järna där antroposoferna bor. Väldigt sorgligt och de borde såklart anmälas när det gör så här!
  Foliehatt på!

 • Malin

  Efter att jag läste i ett tidigare inlägg att ni ringt BVC om att få vaccinet tidigare så gjorde jag det samma! Sköterskan tyckte dock att det var onödigt vilket gjorde mig lite arg. Imorgon ska vi dit och ta sprutan i vilket fall och tack för att du informerade mig! 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.