Julkalender

Lucka 19 är öppen!

Godmorgon alla fina läsare!

Idag är det dags för lucka 19!

Pasmallen blogg julkalender lucka 19
Foto: FotoLiselotte

Dagens lucka sponsras av den trendiga mamma-webbshoppen GlamMom som har två av mina favorit amningsbhar (You! Lingerie och Boob Fast Food). Men GlamMom har mycket mer än bara amningsbhar, därför sponsrar dom julkalendern med ett presentkort på 500 kr så att vinnaren kan välja själv vad den vill ha 🙂

20151121-001107-667842.jpg

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och berätta vad du tycker är dom tre viktigaste sakerna med en amningsbh.
 • Svara på utslagsfrågan: Hur många rosetter har jag på alla mina amningsbhar tillsammans?

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

64 Comments

 • Malin Junghard

  Det är viktigt att den inte skär in, att den är lagom mjuk. Den ska vara lätt att öppna men ändå inte öppna sig av sig själv. Den får gärna vara snygg för lets face it – när mjölken läcker överallt så känner man sig inte så himla het… en Glammom amnings-BH skulle definitivt göra attman själv känner sig finare.

  Jag tror på 5 rosetter

 • Julia M

  1. Den ska vara bekväm och inte skava nånstans.
  2. Den ska vara lätt att öppna och stänga
  3. Den ska vara flexibel och kunna vidga sig lite för att få plats med brösten även efter eventuell ”tillväxt” hehe
  Jag tror att dina amningsbehåar har totalt 9 rosetter.

 • Malin

  Hej!
  Det absolut viktigaste är att bh:n sitter skönt, att brösten får bra stöd.
  Att den är lätt att öppna upp och amma i och sedan givetvis att den är snygg!
  Jag tror du har 8 rosetter 🙂

 • Trixi

  Det viktiga för mig är att de inte sitter åt utan är sköna. Spännet ska vara lätt att knäppa upp så man snabbt kan ge en hungrig liten mat. Å sen skadar de ju inte om dom är fina så man känner sig lite fin trotts mjölkspyor på kläder å otvättat hår.
  Ja tror du har 4 rosetter

 • Cissi

  En amningsbh ska först och främst vara mjuk, bekväm, ge bra stöd åt brösten, vara lätt att öppna upp/stänga men ändå tillräckligt bra knäppning för att den inte ska gå upp av sig själv. Sen skadar det ju inte om den är snygg också!
  Jag gissar på 5 rosetter.

 • Debbie

  Jag har tipsat om din tävling tidigare 🙂
  Jag gissar på 11 rosetter:)
  Det viktigaste med en amningsbehå är att den (1) såklart ska vara sjukt bekväm! Inget som skaver eller river. (2) Den ska helst vara snygg och inte se ut som en ”tantbh” som många bekväma amningsbehåar gör… (3) Den ska vara lätt att använda, dvs att det ska inte vara något krångel när man ska amma, det ska vara lätt att öppna upp och stänga den när det är matdags.

 • Lina

  Då jag själv aldrig haft en amningsbh vet jag inte direkt vilka som är de viktigaste sakerna med en, men nya underkläder är ju aldrig fel oh det är verkligen något jag har behov av 🙂

  Jag gissar på totalt 11 st rosetter.

 • Denise

  För mig är de tre viktigaste sakerna med en amningsbh att de är lätta att knäppa upp (alltså fyller sitt syfte väl), är bekväma då brösten kan vara väldigt ömma när mjölken rinner till (eller när man får såriga bröstvårtor, då vill man ha något mjukt) och att de är snygga. För även om det är en amningsbh vill man gärna ha fräscha underkläder som man känner sig lite snygg i. Det räcker väl att man är trött med konstant svarta ringar under ögonen, inte ska man behöva ha tråkiga underkläder också?! 😉

  Vill så gärna vinna. Har spanat på just amningsbhar hos dem länge och har hittat några favoriter.

  Jag tror att du har 14 rosetter totalt på dina amningsbhar.

 • Sanna

  Jag är gärna med och tävlar, och skulle gärna vilja vinna den här vinsten. Det tre viktigaste sakerna är att axelbanden är breda och håller upp bysten ordentligt, att det är lätt och smidigt att amma i och att det samtidigt känns bekvämt och ser snyggt ut. Kort sagt måste den sitta rätt, och gör den de så har du troligtvis hittat rätt också!

  Du har 5 st rosetter totalt på dina amningsbehåar.

  Delat tävlingen offentligt på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

 • Josefine Nilsson

  Vet inte än vad som är viktigast för mig eftersom jag väntar första barnet, men just nu tycker jag att den ska sitta bekvämt, vara snygg och enkel att knäppa upp för amning 🙂

  Tror du har tolv rosetter

 • Nettan

  Gissar på 5 stycken
  Jag tycker det är väldigt viktigt att den är mjuk och skön, inga hårda byglar. Lätt att använda/knäppa upp just vid amning och så ska den ju gärna vara snygg. Det sistnämnda är oftast svårast att få till, men Glam mom har ju verkligen lyckats!

 • Josephine

  1. Ska vara skön!
  2. Lätt att knäppa upp och på med en hand!
  3. Helst ha en sån där ”ram” med tyg runt bröstet så man inte visar hela bröstet när man ammar offentligt.

  Jag tror du har 8 rosetter!

 • Sara (sweetssra)

  Det viktigaste är att den sitter bra. Att den inte sitter för hårt och klämmer nånstans. Att den har bra knäppen och att den är fin. jag tror du har 6 rosetter.

 • Tina Carlström

  Bh-n måste vara bekväm och inte skava i sömmar eller skära in i huden.
  Den ska ha smart knäppning och rejäla axelband.
  Den ska vara mjuk och helst utan bygel.

  Jag chansar på 4 rosetter.

 • Alexandra Dahlberg

  det viktigaste på en amningsbh är att den är bekväm, håller brösten på plats, och lätt att knäppa upp med en hand.

  jag tror att du har 11 rosetter på dina bhar

 • Viktoriae

  Viktigast för mig är att det är bra stöd utan att den sitter åt. Då jag har ganska stora bröst men lätt för att få stockning. Jag tror du har 16 rosetter

 • Linda

  De viktigaste med en bra smningsbh är att den är skön även utan bygel, täcker bröstet ordentligt även när man rör på sig och att det är en smidig knäppning när man ska amma. Som ska gå att hantera med en hand.

  13 rosetter!

 • Nida

  5 st rosetter 🙂
  Den ska vara bekväm, i synnerhet i början och även i slutet när man kanske ska trappa ner på amningen så kan brösten göra så ont. Då är det skönt med en skön bh! Lätt att knäppa upp när det ska ammas så man inte behöver fumla då bebisar ofta blir hungriga på stört. Och snygg förstås, man vill ju känna sig lite fin iaf 🙂

 • Anna

  1 Den ska ha gärna finnas med och utan bygel ,
  2 Vara lätt att öppna och stänga
  3 samt vara fin, det är en fördel att kunna använda amningsbh även efter amningen.

  12 rosetter

 • Carola Berg

  Gissar på 5 rosetter
  Jag tycker det är viktigt att en amningsbh sitter skönt utan att skava in någonstans, att den håller formen och liksom inte töjer ut sig efter ett tag.

 • Johannes Forssell

  Jag vet faktiskt inte hur en amnings-bh ska kännas, eftersom att jag är man. Men det viktigaste tror jag är att den är bekväm eftersom att brösten blir extra känsliga (min frus blev det i alla fall).

  Gissar på 4

 • Emelie Persson

  Hej!
  Jag tror du har 1 rosett!
  För mig nu när jag har ammat i åtta månader så har jag insett stt för mig är definitivt nummer ett att de är lätt att knäppa upp men även inte knäpper upp sig själv, sen får byglarna absolut inte skava in utan det ska vara så bekvämt som möjligt! Sen de tredje är ju absolut att den gärna få vara snygg! Som en Ammande mamma känner man sig inte som den snyggaste personen i världen, IF inte jag! Men hade verkligen uppskattat lite snyggare underkläder nu då de va lite för längesen jag köpte något till mig själv! 🙂

 • Caroline

  Jag tycker de tre viktigaste sakerna med en amningsBH är:
  1. Att den är inte har några sömmar.
  2. Att den täcker hela bysten och kan öppnas smidigt där fram.
  3. Att den har breda band runtom så att den inte skaver in i huden och sitter på plats!

  Jag tror att du har 4 rosetter sammanlagt!

 • Sara Bengtsson

  Hej!
  Jag gissar på 11 st rosetter.

  Det viktigaste för mig var att dom inte satt åt då jag är en av dom som lätt får mjölkstockning.
  Om den är snygg så är det ett plus men inget tvång!
  Sedan är det även viktigt att det är en smidig behå så att man inte behöver blotta hela tutten då man ammar 🙂

 • Familjen Karlsson

  Åh, kul fråga! Använder själv amnings-bh just nu och har funderat kring vad jag tycker är viktigast :-).

  Att den är praktisk för sitt syfte ( smarta lösningar för amningen), att den är användarvänlig (fungerar smidigt i vardagen) och att den är bekväm!
  Jag tror du har 3 rosetter.

 • Maja Lind

  De tre viktigaste sakerna på en amnings-bh är:
  Bekvämlighet!
  Att den är lätt att knäppa upp med en hand
  Att den inte ser sjaskig ut efter två tvättar
  Gissar på 9 rosetter 🙂

 • Linnéa

  Jag tror 5 rosetter! Jag tycker att den ska 1. Vara bekväm, annars tycker jag inte att det är någon anledning att ha på mig den! 2. Att den gör jobbet med amningen lättare dvs lätt att knäppa upp och på, gärna med en hand. 3 att den är snygg. Har man varit gravid i 9 månader och ska använda sina dyrbara bröst till att amma mycket tycker jag att de förtjänar att stödjas av en snygg bh!

 • Karin G

  Gissar på 14 rosetter

  varit in på deras sida och kollat på amningsbh med bygel då jag skulle vilja ha en med bygel ialf. Men snål som jag är hat jag inte köpt någon !

 • Gunnel Andersson

  6 st.

  Jag tycker att det viktigaste är att den är bekväm och inte skaver. Det måste alltid vara prio ett. I värsta fall kan ju en amnings-bh som är fel konstruerad göra att man får mjölkstockning i onödan..!

 • sarah

  Jag gissar på 12 rosetter. Viktigaste med en amningsbh, ammar själv just nu, är att den ska vara smidig att knäppa upp, ge bra form och stöd och brösten men ändå vara super bekväm. Någon sådan har ja dock inte hittat ännu som uppfyller alla kraven men kanske glammom skulle vara första..

 • Camilla

  För mig ska en amnings-bh ska vara:
  * bekväm och inte skava nånstans.
  * lätt att öppna och stänga
  * helst vara flexibel och kunna vidga sig lite för att få plats när brösten växer ännu mer 😛

  jag gissar på 16 rosetter 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.