Okategoriserade

Höstevent i Yves Rochers nya butik

Vilken dag det var igår! Vi bloggare som blev inbjudna till eventet i Yves Rocher nyöppnade butik i Femman-huset blev rejält bortskämda! Det var långt över min förväntan, jag trodde ju att jag skulle på ett helt vanligt butiksevent, men detta var mycket mer än så! När vi kom till butiken så förseddes vi med varsin varukorg och sen fick vi plocka fritt från sortimentet av sånt som vi ville testa. Sååå lyxigt! Jag plockade både nyheter, favoriter och sådant som jag var nyfiken på, ska bli superkul att testa 🙂


Efter ”shoppingen” så gick vi vidare till Hotell Pigalle där väntade mingel och bubbel inne på sviten som var pimpad med Yves Rochers produkter överallt!  I sviten fick vi en förhandsvisning på Yves Rochers höstnyheter.

Jag fuskade lite lite och drack alkoholfritt bubbel och åt ett par oliver. Men jag stod emot allt annat på bordet, bland annat färgglada makarons som såg underbart goda ut!

I mitten på bordet stod höstens nyheter uppdukade. Solpudret och mascaran har jag fått med mig hem.

Ser ni den lilla lilla mascara-borsten? Den är speciellt utvecklad för att ge långa fransar utan att kladda med mascara under ögonbrynen.  Mascaran har just nu lite billigare med sitt lanseringspris – kika HÄR!

Tjuvtitt på dom sprillans nya ögonskuggorna som kommer in i butik i början på oktober 🙂

Vi fick också höra historien bakom Yves Rocher och hur dom arbetar idag. Yves Rocher grundades 1959 i den franska byn La Gacilly av Mr Yves Rocher himself och än idag så odlas växterna som Yves Rocher baserar sina produkter på i samma lilla franska by. Växterna odlas med ekologiska metoder och filosofin är ”Vi måste ge tillbaka till naturen det som den har givit till oss”. Yves Rocher har till och med startat en särskild stiftelse med målet att plantera 100 miljoner träd till år 2020. Flera av deras produkter ger automatiskt ett träd om man köper och man kan också välja att plantera ett träd istället för en gratis produkt. I Frankrike är Yves Rocher det största varumärket inom skönhet och kosmetik så det är ett välkänt märke även om det inte finns så många butiker i Sverige ännu. På eventet igår så förklarade dom också hur Yves Rocher kunde ha så bra priser och det är tack vare att dom inte har några mellanhänder. Det är också tack vare detta som dom kan tillverka produkter med minimal miljöpåverkan.

I sviten gjorde butikschefen en hudanalys på alla bloggare med en liten apparat som såg ut som en självscanner. En sådan hudanalys är gratis i Yves Rochers butiker. Om man gör en sån hudanalys på salong så kan det kosta en peng, så det är ett litet tips om ni verkligen vill veta hur er hud mår. Så här mådde min hud:

Testet visar att min hud är yttorr och jag behöver egentligen ett ännu bättre fuktspray eller så behöver jag använda fuktsprayet under dagen också. 

Efter en stund i sviten så gick vi upp till restaurangen Atelier på taket av Hotell Pigalle och då väntade ännu en överraskning till oss. Nämligen ett paket med några utvalda nyheter som inte fanns på plats i butik ännu!


På Atelier åt vi en trerätters. Det var supergott! Förrätten var råbiff av svenskt nötinnanlår med rom, jordärtskocka & créme fraiche, huvudrätten var röding med gräddkokt blomkål, svamp & lagrad prästost. Och till efterrätt blev det sotade plommon med maltsirap, kanderade mandlar & mandelglass. Ur Fitnessfighten-perspektiv så är det kanske inte superbra att gå på restaurang. Men portionerna var väldigt små och nu när jag har kört Fitnessfighten-kosten i snart en vecka så kan jag ögonmåtta ganska bra så om inte var för grädden i blomkålen så blev det här i alla fall inte för mycket av det onyttiga. Prästostbiten vi fick var en tesked stor och créme fraiche-klicken i förrätten var inte ens ett kryddmått stort. Efterrätten åt jag inte, jag smakade bara superlite och det var jättesött!


  
Jag och Isadora stannade kvar till halv ett så vi hann prata med nästan alla arrangörer och bloggare, kolla gärna in Åse, Victoria, Helena, Sara, Dixi, Anna-Karin och Ellinor som också var där 🙂

Tusen tack alla för en underbar kväll! Det var längesen som jag blev så bortskämd!

/I samarbete med Yves Rocher

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.