Okategoriserade

Halloween på Universeum

Idag har jag och barnen varit på bloggevent på Universeum tillsammans med Malin, Tanja och Jennifer.

Vi åkte dit direkt efter förskolan och där bjöds vi på en smarrig Halloween-mellis med en massor av godsaker! Dom hade verkligen gjort jättefint och ordnat så att varenda liten grej på fikabuffén hade en touch av Halloween. Jag åt jordgubbar och banan eftersom jag har börjat med Fitnessfighten-kosten igen, men jag kan lova att sötsuget var helt galet starkt! Lucas och Isadora mumsade på både chokladmuffins och chokladbollar och var väldigt nöjda.

Lucas och Isadora fick varsin goodiebag med bl.a. en dinosauriesvans i 🙂

Efter fikan så gick vi till Teknoteket inne på Universeum och byggde spökrobotar. Lucas ÄLSKAR robotar så det här tyckte han förstås var jättekul! Robotarna byggdes med hjälp av en plastkopp, ett batteri, en cylinder (?), ett suddgummi, tejp, ett gummiband, två elkablar och ett papper som föreställde själva spöket. Suddgummit agerade propeller och fick det lilla spöket att dansa runt på bordet! Jag tyckte det här var väldigt kul att göra för jag hade aldrig kommit på detta själv, men ändå är det något som man skulle kunna göra hemma. Det enda som jag inte vet var man kan köpa är den där ”cylindern” som fick propellern att snurra.

img_5002
img_5003

När alla hade byggt var sin spökrobot så gick vi vidare och besökte en riktig blodsugare – nämligen en livs levande blodigel! Det var en fet blodigel som låg i en glasburk. Riktigt spännande men också såååå äckligt!

Efter blodigeln så gick vi tillbaka till Teknoteket och gick in i det lilla labbet för att göra vårt egna slime! Det var ätbart slime, nästan samma som jag, Lucas och Isadora försökte göra i den här videon. Skillnaden var att dom hade läsk istället för saft. Vår slime idag blev sådär, men Jennifers dotter Hailey fick till en riktigt fin som inte klibbade överhuvudtaget, så visst går det göra riktigt bra slime med läsk och fiberhusk.

Det vi fick prova på idag var den delen av Universeums Halloween-program som inte är ett dugg läskig – Not so creepy science – som är alldeles perfekt för småbarn 🙂 Men jag måste erkänna att jag är fruktansvärt nyfiken på den läskiga delen, vad det nu kan vara 🙂 Not so creepy science körs mellan 23-27 oktober. Läs gärna mer om Universeums Halloween-program HÄR!

När vi var klara med slimet så tog vi en rundtur inne på Universeum. Det var fint utsmyckat med pumpor, halm och spindlar. Det låg till och med pumpor i vissa akvarium!

När vi åkte hem var barnen så trötta, Lucas somnade till och med på bussen. Isadora lyckades nätt och jämt hålla sig vaken hela vägen hem haha 🙂

Stort tack till Universeum för att vi fick komma på ert Halloween-event, det var väldigt uppskattat av både stora och små 🙂

4 Comments

 • tanja

  tror nog att familjeliv är det sista stället man ska läsa på NÅGONSIN vad det än gäller.
  Mer negativitet är positivitet på den sidan.
  Gå efter egen magkänsla, besök & prata med personalen.
  Tror mycket ligger i hur man själv bemöter personalen =)

  • Emma - På Smällen!

   Tack för rådet! Ja, du har nog helt rätt. Jag har en helt annan bild nu när jag pratat med föräldrar som har barn där. Jag tror också det, så därför är jag alltid väldigt noga med att vara trevlig och med att visa att jag uppskattar personalen. 🙂

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Åh ser jättemysigt ut :). Måste vara roligt att kunna gå på såna ställen och ha närheten till allt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.