Okategoriserade

Fråga ditt barn: Var kommer kött ifrån?

– Samarbete –

Vet era barn var kött kommer ifrån? Har ni frågat dom? Ni kan nog få er ett gott skratt om ni frågar 🙂 Jag frågade Lucas!

Jag: Lucas, varifrån kommer kött?
Lucas: Mamma handla affären.
Jag: Vad gör man köttbullar av?
Lucas: Inte vatten. Köttbullar kommer från påsen.
Jag: Hamburgare då? Vad gör man det av?
Lucas: Pomfritt.
Jag: Vad är pannbiff för kött?
Lucas: Ingen aning.
Jag: Och nötkött då, vad är det?
Lucas: Det är kött. Nötkött är borta.
Jag: Tror du att djuren mår bra?
Lucas: Jaaaa! Djuren leker jättemycket.

Förutom att han hade rätt om att kött kommer ifrån affären så hade han noll koll 😉 Haha! Däremot berättade han väldigt ingående hur man lagar kött och hur man äter det och att det är gott. Det tyckte jag var roligt att höra 🙂 När jag frågade honom om djuren mår bra så kändes det inte som han förstod vilka djur som jag pratade om. Jag tror vi får ta en tripp till landet till sommaren så han får se lite mer än bara stadsliv och Coop Forum 🙂

I den här videon frågar Welsh Lamb svenska barn var kött kommer ifrån. Var beredd på att bli charmad! Jag tycker barnen är ur-söta när dom tänker så att det knakar innan dom svarar något heltokigt 🙂 Kolla vad dom svarar på panbiff!!

Vet era barn var kött kommer ifrån? Jag tror att det är många barn som inte vet, för det är kanske inte är något som man pratar om hemma. Men det finns en nytta och ett mål med att prata om det och det är att djuren ska få det bättre. Läs mer om detta hos Welsh Lamb – kunskap är omtanke.

/I samarbete med Welsh Lamb

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.