Okategoriserade

Emmas Chokladgodisar

Vad roligt att det är så många som vill ha receptet på min mumsiga kaka 🙂 Jag älskar den och det verkade alla på jobbet göra också 🙂

Chokladgodisar (ca. 15 st)

Ingredienser
150 g smält smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Glasyr
2 dl florsocker
1 msk kakaopulver
1-2 msk vatten
1/2 dl kokosflingor

Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret (margarinet) i en kastrull som är så stor att de övriga ingredienserna också får plats. Tag kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke så att det blir jämnt blandat. Tillsätt äggen och mjölblandningen i kastrullen. Rör bara ihop smeten, vispa inte. Bred ut smeten på en bakpappersklädd fyrkantig form ca 20×30 cm eller en rund form, ca 27 cm tvärsöver. Har man ingen mindre bakplåt kan man som jag gjorde igår använda en fullstorleksplåt, men gör då dubbelsats. Grädda kakan i 15-20 min. Kakan är klar när det inte blir degigt på gaffeln när du sticker ner den i kakan. Kakan ska bli lite kladdig i smaken men det ska inte följa med deg på gaffeln när du sticker den i kakan. Låt kakan kallna under en fuktig handduk. När kakan har svalnat, rör ihop en glasyr av florsocker, kakao och vatten och bred den över hela kakan. Strö på kokos innan glasyren stelnar. Ställ in i kylen och stoppa in hela kakan i en plastpåse så fort glasyren har stelnat. Klart!! Skär upp i lagom stora eller små bitar.

Hoppas ni gillar kakan lika mycket som jag 🙂

20140926-195339-71619340.jpg

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.