Okategoriserade

Besöket hos öron-näsa-hals

Idag har jag och Lucas varit på Östra Sjukhuset och träffat öron-näsa-hals-läkaren. Lucas var på kanonbra humör och tyckte att det var jättespännande att träffa doktorn. Han gapade stort när doktorn tittade i halsen och lät doktorn titta i näsan också. Läkaren konstaterade ganska snabbt att halsmandlarna var normala och att vi inte behöver göra någon operation pga dom. Angående polyperna så ville läkaren testa att ge Lucas kortisonspray över sommaren för han trodde att det skulle göra att polyperna går tillbaka. Läkaren jämförde graden på Lucas näspolyper med barn som alltid andas med öppen mun för att dom inte kan andas genom näsan pga stora polyper. Lucas andas genom näsan och han andas oftast med stängd mun men läkaren kunde ändå höra att det var tätt (inte helt tätt, men ansträngt). Läkaren tyckte ändå inte att det var operationsläge förrän vi hade testat behandling med nässpray först.

Jag stod inte på mig så som jag gjorde inför förra operationen för jag upplever att öron-näsa-hals tar den här typen av problem seriöst ändå. Jag kände mig trodd och tagen på allvar och så som läkaren resonerade kändes logiskt. Förra gången behövde jag inte säga ett enda ord, dom såg direkt att Lucas behövde en operation. Det enda som jag var noga med när jag ”gick med på” att behandla med nässpray och vänta med operation, det var att jag skulle ha en direktkontakt med öron-näsa-hals och inte behöva skaffa nån remiss via vårdcentralen om jag inte märker någon skillnad av nässpray-behandlingen.

Jag vill absolut inte att Lucas ska gå igenom en operation i onödan. Jag skulle inte välja att operera mig själv om det fanns en behandling som hade bra effekt och relativt kort behandlingstid. Läkaren trodde inte att näspolyperna var orsaken till Lucas matproblem. Jag tror att dom kanske bidrar, men dom är nog inte huvudorsaken längre, tyvärr 🙁

Jag är så trött nu så ni anar inte. Jag mår fortfarande lika kasst idag som igår. Jag hör nästan ingenting på vänster öra och jag är helt tät i näsan. Tur att Jair kunde vabba och ta hand om barnen 🙂 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.