Okategoriserade

Ännu en allergi på listan – LÖKPULVER!

Stackars Oliver! Förutom ägg, mjölk, baljväxter så är han nu också konstaterat allergisk mot lökpulver och det finns verkligen i nästan allt halvfabrikat. Det blev så tydligt att det är just det som han reagerar på när dietisten sa att vi skulle utesluta det och jag började laga allt från grunden, för nu reagerar han på minsta lilla. Innan kunde han äta lite utan att kräkas, men då satt han alltid och hosta tills han nästan kräktes. Nu kräks han vid första tuggan på allt som innehåller lökpulver, t.ex. färdiga köttbullar, buljong, pålägg m.m.

Idag var jag på BVC för att kolla Olivers vikt igen efter att vi även utesluta lökpulvret och VOILA! Äntligen pekar kurvan lite mera uppåt och han har passerat 10 kg! Min lille gosekille! Vad glad jag blev 🙂

Det har varit en lång väg, Olivers viktkurva gick ju åt skogen när vi började introducera mat när han var 6-7 månader gammal. BVC trodde att han var förstoppad och att det var därför han kräktes, så istället för att göra en allergiutredning direkt, så fick vi först testa läkemedel för att motverka förstoppning. Till en början verkade det som att det blev bättre men sen började han kräkas igen. Så höll det på i över ett halvår tills vi tillslut fick en tid på allergimottagningen som tog ett blodprov och konstaterade att han var allergisk mot ägg, mjölk och soja. Ägg visste vi redan eftersom han fick en allvarligare allergisk reaktion och fick åka ambulans dagen efter sin 1-årsdag.

När vi fick reda på att han är allergisk mot ägg, mjölk och soja så uteslöt vi direkt och slutade med medicinen och kräkningarna försvann genast. Även alla eksem försvann och han började följa en viktkurva igen. Det gick bra ett litet tag innan vi upptäckte att han kräktes av flera saker, bland annat var det extremt tydligt att han inte heller tål ärtor som också är en baljväxt, trots att blodprovet bara visade att han var lite allergisk mot soja. Vi har provat ärtor två gånger och kidneybönor en gång och det var samma sak båda gångerna så nu har allergimottagningen sagt att vi ska utesluta alla baljväxter och nötter också för säkerhets skull.

Det som är bra med allt detta är att han har fått allergierna tidigt i livet och mest troligt kommer han att växa ifrån alla eller nästan alla.

Förutom vikt och längd så fick Oliver vaccin idag. Det gick jättebra, han blev bara ledsen en pyttestund och efteråt åkte han rutschkana på sitt vaccinerade ben som inget hade hänt! Snacka om tålig!

img_9205-1
img_9206-1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.