Vårt första egna julbord!
– Samarbete med Mathem –
Detta året blir som sagt en annorlunda jul men det är klart att man ska ha julbord ändå, även om det blir hemma och i en mindre skala då såklart 🙂 Jag har aldrig lagat julmat förut och har alltid tyckt att det verkar svårt. Det känns som det krävs mycket planering och inget får gå fel för då blir inte all mat klar samtidigt. Då förstår ni kanske hur stolt jag var när jag och Victor lagade och bjöd på vårt första julbord nånsin och det blev helt perfekt! Jag är såååå nöjd! Vi kommer laga exakt detta på julafton också 🙂
Vi lagade MatHems klassiska julbord och följde recepten och arbetsgången i tillagningsguiden vilket gjorde att det hela gick väldigt smidigt. Det grymma med MatHems klassiska julbord är att det inte är en färdigpackad matkasse, utan enkla klicka-hem-recept där alla recept finns på nätet och man enkelt kan lägga till och ta bort ingredienser precis som man vill. Det finns även veganskt julbord och ”modernt” julbord som man kan välja istället eller kombinera med om man vill det. Vi testade MatHems veganska julköttbullar och dom blev förvånansvärt goda 🙂
Jag ska inte sticka under stolen med att jag tyckte det var fantastiskt skönt och avlastande att få all mat hemlevererad. Jag har följt med min mamma och handlat julmat många gånger och det är bland det tråkigaste och det jobbigaste som finns. Det är knökat med folk i butiken, man har ofta tidspress eftersom man är ute i sista minuten och dessutom är inköpslistan milslång… För ett par år sen fick jag nog av julmatshandel och gjorde just det som vi kommer göra i år, jag beställde hem all mat via MatHem och skickade en printscreen på orderbekräftelsen till mamma. Det var nog den bästa julklappen jag kunde ge henne det året 🙂
I år handlar det inte bara om vanlig julstress, utan i år ska man ju faktiskt undvika butiker och mataffärer i den mån det går pga pandemin. Det bästa man kan göra är alltså att hålla sig hemma och beställa hemleverans av julmaten. I Göteborg har MatHem just fått ett nytt jättestort lager med massor av extra kapacitet, så om ni bor här ska ni absolut passa på att få julmaten hemskickad.
Grönkålspizza toppad med fikonklyftor
Salladerna gick åt i ett nafs!
Nu är ni säkert jättenyfikna på vårt julbord och all den goda maten som vi åt! Vi hade hela åtta olika sorters sillar inkl. egenlagad västerbottenostsill, lax med hovmästarsås, julskinka, ost, vörtbröd, rödbetssallad, Jansson, grönkålspizza, julköttbullar, prinskorv, revbensspjäll, brysselkålsallad och apelsin- och granatäpplesallad. Men vad var godast? Alla har vi våra olika favoriter, jag tyckte grönkålspizzan, Victor tyckte sillen, min mamma tyckte Jansson Frestelse, Victors mamma älskade apelsin- och granatäpplesalladen och min brorsa revbensspjällen. Barnen var hos sin pappa, men när dom kom hem så åt Isadora upp all prinskorv. Haha!
Vad tycker ni är det allra godaste på julbordet? Har ni något speciellt familjerecept som ni alltid gör?