Hur gör man beer can chicken?
Förra helgen var vi i min pappas stuga i Hökerum och provade den nya grilltrenden beer can chicken. Det var mitt förslag att vi skulle prova det, jag var supernyfiken medan pappa och Jair var ytterst skeptiska. Haha! Men efteråt vara alla glada att vi provade för det blev faktiskt riktigt lyckat! Kycklingen blev alldeles mör som pulled pork fast pulled bbq chicken typ 🙂 Namnam! Och enkelt var det också!
Vi köpte helt enkelt en hel färsk kyckling (utan huvud och innanmäte) på ICA, en stor ölburk och Santa Marias Beer Can Chicken Rub. Kryddan kan jag verkligen rekommendera även på annan kyckling, vi marinerade färska kycklingklubbor med den och det blev FARLIGT GOTT!
Sen trädde vi på kycklingen på den stora ölburken med öl i. Man kan ta en liten ölburk också, men vi tog en stor. Och sen satte vi hela kycklingen med ölburk på grillen och la på locket. Jag vet inte om man behöver lägga på locket, men vi gjorde det och så grillade vi nästan 1,5 timme. När jag googlade så läste jag att man kunde grilla från 45 min – 1,5 timme så det varierade väldigt mycket bland olika recept.
Kycklingen ser lite bränd ut, men den smakade inte bränt nånstans. Det går att göra beer can chicken i ugnen också läste jag, det ska vi nog prova i vinter 🙂
Ett tips är att göra klart alla tillbehör och duka fram så att kycklingen kommer direkt från grillen när det är ätdags. Den var nämligen som allra bäst när den var rykande het!
3 Comments
Linda
Ser smaskens ut, men samtidigt lite groteskt att trycka upp en burk i arslet på hönana*S*
Emma - På Smällen!
Hahaha jaa det är det 🙂
Ralf
Det kan bli riktigt gott med bra kryddning och så vidare! Jag körde på det här receptet när jag testade beer can chicken: http://kottfarsbloggen.se/recept/beer-can-chicken/ men det är ju inte så komplicerat. 🙂