Okategoriserade

Vi fick covid-19

Det har varit lite tyst här i snart en vecka för jag har inte orkat öppna datorn. Jag fick nämligen corona i lördags och testade positivt i söndags. Jag var REJÄLT dålig i lördags, såpass att jag grät för att jag var så sjuk och det är inte likt mig! Jag låg helt utslagen i feber, fruktansvärt trött, väldigt ont i ryggen, nacke, huvudet och bakom ögonen, men bara lite snuva och lite halsont. När jag testade mig i söndags så visade solklart positivt. Det blev positivt på en gång så tog inte mer än ett par sekunder. Victor testade sig också men det var negativt.

Lucas och Isadora var redan hos sin pappa och var inte sjuka, men han testade dom ändå och dom var fortfarande negativa, precis som dom var på torsdagen när vi kom hem från Branäs så jag bad att dom skulle få stanna hos honom. Det är ju familjekarantän som gäller nu så skulle dom komma hem till mig som är covid-positiv så skulle Lucas inte få gå i skolan.

Igår blev William också sjuk med hög feber, kräkningar och lite hosta – stackars liten! Dessutom testade barnens pappas familj positivt så då fanns det ingen vits med att dom skulle stanna kvar där, därför kom barnen hem igårkväll. Lucas är lite hängig, väldigt trött, men Isadora är precis som vanligt. Det återstår att se om barnen smittats hemma hos sin pappa eller inte. Oavsett så började ju vår karantän om igen när William blev sjuk.

Jag tror att det är omikron vi har blivit smittade av. Den sprider sig som en löpeld över landet och experter säger att ingen kommer undgå, vaccinerade eller ej. Och om jag blev smittad under Branäs-resan när det enda jag gjorde i närheten av andra människor var att dela gondol ett par gånger och kissa på en mack på vägen hem, ja då är det verkligen inte säkert att åka buss, gå i skolan eller gå till jobbet heller. Man tjänar inget på att tjafsa om vem som blev smittad var för smittspridningen är så hög just nu att det inte går att undvika smittan, i alla fall inte om man bor i Göteborg. Här smittades dom flesta av våra nära och kära under jullovet, men då slapp vi undan och fick det när vi kom tillbaka till Göteborg istället.

Jag hoppas innerligt att omikron är slutet på den här pandemin. Att corona-viruset blir ett milt influensavirus som få människor dör eller får komplikationer av. Det vore helt klart det bästa.

10 Comments

  • Gittan

    Om jag fattat det rätt så är karantänen slut för dig när det gått 7 dygn från du blev sjuk och om du vart feberfri 2 dygn samt är allmänt förbättrad oavsett om andra blir sjuka efter dig. Karantänen för dig börjar alltså inte om bara för att någon annan blir sjuk. Jag blev sjuk först hos oss, en torsdag. Alla satt i karantän 7 dagar och testades. Två testade positivt på tisdagen, då förlängdes deras karantän från testdagen och 7 dagar framåt. Sambon testade negativt kunde efter sju dagar återgå till jobbet, en fredag. Blev sedan sjuk på lördagen och fick ha karantän igen i 7 dygn. Jag däremot behövde inte jag sitta i karantän igen, inte barnen heller eftersom vi haft det redan.

    Så om Lucas, isadora eller Victor blir sjuka och testar positivt så behöver ju inte du fortsätta i karantän. Kanske är så du menar och jag fattar fel 😅

  • S

    Jag läste vidare. Då hade de inte uppdaterat folkhälsomyndighetens hemsida ännu. Stod ”under uppdatering”. Men jag var heller inte återställd efter 7 dagar trots att jag bara hade feber 1/2 dag. Så jag tror jag höll mig hemma i 10 dagar typ. Men det är nog individuellt också när man räknar sig som återställd.

      • S

        Ja det var mer att jag fortfarande lät och var helt genomförkyld som om någon höll för näsan på mig. Då brukar jag inte gå i butiker i vanliga fall heller liksom. Men segt var det. Detta var ju dock innan vaccin rullats ut i min åldersgrupp. Nu med vaccin ska man väl få mildare symptom har jag tolkat det som.

  • Johanna

    Det har aldrig varit säkert att handla, åka buss eller vara fysiskt på jobbet i coronatider.. men det är ändå skillnad på nöjesresa och på att behöva mat eller tvingas vara på jobbet. Omikron eller inte. Och det är det trista att det är många dagar inkubationstid ibland och är man inte i familjekarantän pga bonusfamilj.. (man ska ju bara smittspåra två dagar bakåt, men man är ju smittsam långt före dess).. ja då riskerar man att sprida vidare smitta bland annat på skolan. Högt pris för att vara lärare i denna pandemi, kan jag tycka… Nåväl… Drabbas förhoppningsvis lindrigt när det blir vår tur…

    Behövde bara få ur mig detta, för som lärare stör jag ihjäl mig på folk som måste resa i dessa tider (även om jag vet att jag kan bli smittad också när jag handlar i ett folktomt ICA).

    Trots besserwisser här så kram på er ❤️

  • Sabina

    Som mamma till en 8 åring i riskgrupp (immunsänkade mediciner) blir man väldigt irriterad på folk som åker utomlands, till fjällen, reser runt i Sverige och andra onödiga nöjesresor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.