Vinterkräksjukan har härjat

Hej alla läsarna!

Ni har säkert undrat var jag har varit dom sista dagarna eftersom jag inte har kikat in på bloggen nu under jul. Här har nämligen vinterkräksjukan härjat! Så himla trååååååkigt! Lucas blev ju sjuk i vinterkräksjukan i söndags (den 21:a dec) så jag och Jair turades om att vabba måndag och tisdag. Tisdagen (den 23:e) kände jag att jag fortfarande mådde bra så jag gick till jobbet medan Jair var hemma. Lucas hade mått bra hela måndagen och eftersom jag inte hade hunnit bli dålig så var jag övertygad om att jag inte skulle bli sjuk. Vi satte oss framför bingolotto. Jag åt några chokladbitar och drack ett glas vin och sen kände jag bara hur min mage växte och växte och gjorde mer och mer ont. Tillslut gick jag och la mig och lämnade Jair med tre bingolottor och 1 bingobricka kvar att spela. Efter en liten stund vaknade jag och då visste jag att det var kört. Jag fick ropa på Jair att hämta en hink till mig och sen låg jag utslagen hela julafton. På julaftonskvällen när jag hade piggnat till lite grann så satte det igång för Jair istället. Men nu idag så mår vi lite bättre. Känns bara skit att vi missade julafton och min syrra har åkt hem till Uddevalla så det blir ingen mini-julafton nån dag senare heller.

Uppenbarligen var det här något som gick nu på dagis precis innan jullovet. En av Lucas pedagoger hittade min instagram och skrev att dom hade råkat ut för precis samma sak under uppesittarkvällen!! Vilken osis!!

Jair är fortfarande inne på sina 48 timmar i karantän så därför vågar vi inte oss iväg för att träffa någon. Vi går inte ens till mataffären! Men vi bestämde oss ändå för att ta en liten promenad. Så idag tog vi oss en liten promenad till Slättadamm 🙂

IMG_1843.JPG

Det är en bra bit att går runt dammen men Lucas knalla på en bra bit. Jag frågade om han var trött ooch ville komma till mamma. Då sa han wrooom wrooom (=barnvagnen) och sprang fram till sin vagn. Vi bäddade ner honom i åkpåsen och med en varm filt och där låg han och kikade ut nästan hela vägen hem innan han somnade 🙂

IMG_1839.JPG

Många har varit och besökt dammen för att mata änderna som alltid är där. Men nu hade dammen frusit till is och inte en enda and i sikte! Det låg brödbitar långt ute på isen, undra om änderna kommer tillbaka innan isen smälter? Eller blir brödet till fiskmat istället kanske?

Det var mysigt att komma ut på en liten familjepromenad. Någon som har tips på andra  familjeaktiviteter med småbarn nu så här i mellandagarna?

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här