Danmark

Vilken ångestmorgon!!!

Vilken ångestmorgon! Jag visste att det var något jag glömde när jag gick hemifrån imorse, men jag hade aldrig kunnat tro att det var något så avgörande som passet som jag hade glömt…!

Idag åker jag och Lucas på pressresa till Djursland med Visit Denmark. Detta är något som vi har sett framemot och längtat efter i flera månader så inför denna resan fick inget gå fel. Jag och Lucas behöver dessa dagar tillsammans, särskilt nu efter mormor gick bort. Lucas har verkligen varit en klippa under den här tiden som hans mamma varit ledsen. Men vad händer? Jo, 6.25 när tåget lämnar spåret för att köra mot Varberg där vi ska ta färjan till Grenå, så kommer jag plötsligt på att jag har glömt passen! Paniken rusar inom mig och jag blir alldeles skakig av adrenalin. Jag hinner till och med tänka att jag ska skrika att dom måste stoppa tåget, men det är redan försent. Jag sitter dessutom i sista vagnen så tågföraren lär ändå inte höra mig… Jag tar upp telefonen och ringer i panik till min mamma som inte svarar. Det står still i hjärnan, vem ska jag ringa? Vem har körkort och vem kan hyfsat snabbt hämta passen och köra dom till Varberg? Jag kommer på att Jairs kollega har bil och körkort och Jair och han slutar jobbet 6.30, dom kan hjälpa oss! Jag ringer, men kollegan säger först nej eftersom han är trött. Jag förhandlar en stund men kollegan bryr sig inte om mina pengar, men efter ungefär en miljon ”snälla” så säger han ja och jag blir 1500 kr fattigare. Nu är det 1 timme och 15 minuter kvar tills båten går. Ska dom hinna?

När det är 65 min kvar så hämtar Jair och kollegan passen men då har dom fortfarande Göteborgs rusningstrafik att ta sig igenom innan dom kan gasa på till Varberg. Enligt GPS tar det 53 minuter från Göteborg till Varberg men då gäller det att man inte kör fel nånstans på vägen. Kommer det att gå? Jag är tveksam… Jag ringer runt och försöker få tag på Stena Line när mamma ringer upp. Jag berättar situationen och hon lyckas få fram att man faktiskt inte behöver ha pass när man åker till Danmark om man är nordisk medborgare. Barn som är under 16 år och reser med målsman behövde som tuuuuur var inte heller ha det. Jag får kontakt med Ylva som jobbar på Stena Line, hon bekräftar infon som mamma hittade men för säkerhets skull ringde hon även till Varbergs incheckning för att dubbelkolla. Det är lugnt! Vi behöver inte längre passen 🙂

Jag hann precis blåsa av det hela innan Jair och hans kollega lämnade vår garageuppfart så nu har vi 1500 kr att spendera. Livet är på topp!!! Vilket flyt vi hade! Och vilken tur att tåget hade lämnat spåret för om det inte gjort det så hade jag sprungit av i panik. Vilken tuuuuur!

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.