Viktuppgång

Jag fick en fråga om min viktuppgång nu under graviditeten, nåt som man egentligen inte ska fråga gravida *argh* hehe! Men ni känner ju mig nu känns det som 🙂 Jag tar inte illa upp eller tycker att det är jobbigt att skriva om min vikt, speciellt inte under graviditeten, då är det ju inte mitt fel att jag blir tjock 😛 Haha!!

Jag har faktiskt gjort ett litet fint diagram så ni kan tydligt se min viktuppgång under hela graviditeten 🙂 Som ni ser så var det först vid vecka 16-18 som jag började lägga på mig vikt, innan dess gick jag upp ungefär 0,5 -1 kg.

Sen hade jag en ganska jämn viktökning fram till vecka 33. Då ökade jag i snitt 0,4 – 0,5 kg per vecka. Sen sköt det iväg med ibland 1,5 kgs ökning från en vecka till en annan!!!!!!!!!! Om den fina jämna viktökningen hade fortsatt så hade jag nu vägt cirka 79,5 enligt den röda linjen! Men istället väger jag 83 kg! Jag hoppas innerligt att det är som barnmorskan säger att jag har lagt på mig massa vatten nu det sista…! Jag ser ju att kroppen är svullen så det borde ju vara det!

Så 3,5 kg vatten! Känns helt otroligt men jag hoppas verkligen att det är så!!!!!

Jag läste på Cias blogg idag att hon hade gått från 92 kg till 73 kg på bara en vecka! Alltså 19 kg!!! Jag blev så motiverad när jag läste det! Hoppas jag också får kissa ut kilon efter förlossningen!

 

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Angelica

  Hej! Jag började läsa din blogg när jag blev gravid.
  Tycker mycket om alla tester du gör!
  Jag är i v . 18 och har endast gått upp 1,5 kg och har varit jättenojig för att jag inte har gått upp något. Men när jag såg din kurva så kände jag mig lättad.
  Så jag ville egentligen bara säga tack! 🙂

  Svar från Emma: Varsågod Angelica!! Grattis till graviditeten och kul att du hittade hit till min blogg 🙂 Va inte orolig. När jag var i vecka 19 och precis hade gjort mitt RUL så ringde jag till BM och var jätteorolig över min vikt så jag fick komma på en extra koll bara för att jag skulle sluta oroa mig. BM var inte ett dugg orolig! Hon sa att jag skulle vara glad att jag inte gått upp så mycket än, för att dom kilona man går upp under början av graviditeten brukar vara dom svåraste att gå ner. För att lugna mig läste hon upp vad dom skrev efter RUL. Det stod att bebis var normalstor för att vara vecka 18, tillräkligt med fostervatten etc..

  Svara
 2. cia

  ja det stannade på 19kilo nu men då är väldigt mycket vatten som jag nu har kissat ut.
  De senaste veckorna så svullnade jag upp rejält och sista veckan som gravid då jag låg inlagd så kunde jag vissa dagar gå upp ca 1.5kg på bara en dag.
  Så det känns riktigt skönt att man vet att allting snart är borta igen!
  Att man dessutom ammar är också skitbra, dom säger att det är en jättebra bantingsmetod för att få bort alla extrakilon! 🙂

  Svar från Emma: Åhh va skönt! Ja amning gör ju tydligen susen för dom flesta 🙂 Jag har hört att när man har havandeskapsförgiftning kan man öka väldigt snabbt i vikt, kanske var därför du ökade så snabbt när du låg på sjukhuset…

  Svara
 3. mia

  Jag väde innan graviditeten 58 kilo när jag kommer hem efter förlossningen vägde jag 76 kilo :///// nu 3 månader efter väger jag 61 så de är på rätt väg 🙂

  Svar från Emma: Oj, men hur mkt hade du gått upp under graviditeten? Du måste väl tappat dom flesta kilona under första veckan efter FL? eller? 61 k tre månader efter låter toppen 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här