Okategoriserade

Vi har byggt hus!!!

– Samarbete med Jollyroom –

Vi har byggt hus! Hehe! Ja, ett litet hus har vi byggt, en underbar liten lekstuga!! Jag har drömt om det här så länge som jag kan minnas, men jag trodde aldrig att det skulle ske på vår lilla radhustomt. Det kändes helt enkelt inte som det fanns nån plats, men så kom vi över den här fina lilla lekstugan från Jollyroom som inte tog upp mer plats än vad den gamla sandlådan som var där innan.

Jag kan knappt vänta tills plommonträdet blommar! Det kommer bli såååå vackert här i trädgården!

Vi höll projektet med lekstugan hemligt för barnen, gissa om dom blev överraskade när det stod ett litet hus i trädgården! De fullkomligt ÄLSKADE lekstugan!

Det gick snabbt och lätt att sätta ihop lekstugan, det tog bara 15 minuter så var det klart. Det som tog tid var att måla och fylla igen hålet efter sandlådan, men det hjälpte svärfar oss med. Han satte också upp hyllplanen inne i lekstugan och la golv för det ingick inte när man köper lekstugan. Jag måste säga att det är himla behändigt att ha en svärfar som är snickare 🙂

Lekstugan var vit och rosa från början, men vi målade den vit och svart.
Nu ser den mer ut som ett litet miniatyrhus 🙂

Lekstugan är ganska liten, men det fick ändå plats en hel del. Jag inredde lekstugan med Isadoras leksakskök, en stol från hennes rum och hennes dockvagn. Förutom en massa leksaksmat så tog jag även ut barnens pärlor så att dom kan sitta och pärla i lekstugan.

Det var nästan svårt att få ut barnen ur lekstugan, tillslut ropade jag:
”Mamma, pappa, bebisen har vaknat!” och ut kommer båda två för att ta hand om dockan, som precis som William brukar göra, sover i vagnen utanför.

Jag är såååå sååå himla nöjd! Lekstugan blev verkligen ett perfekt tillskott i trädgården som uppmuntrar ännu mer till utelek 🙂 Dessutom blev den perfekt i vår lilla radhusträdgård, det kunde verkligen inte bli bättre!

7 Comments

  • Bet

    Hej hej! Så fin lekstuga ni fått på plats. Jag förstår att det blir succé! En reflexion i all välmening kring valet att placera pärlor i lekstugan är att dessa kan vara en dödsfålla för småttingar. I mitt arbete ser jag tyvärr tråkiga fall där småsyskon stoppat storasyskonens småsaker i munnen och fått ner i lungorna. Det slutar inte alltid lyckligt. Innan minstingen är iallafall två år skulle jag starkt rekommendera att inte släppa pärlorna ur 100% kontroll av vuxen. Sååå lätt att några hamnar på golvet och bara måste undersökas med munnen av en liten och så är olyckan ett faktum. Gäller förstås en massa andra saker också, som smålego osv.

    • Emma

      Tack finaste du ❤️ Tanken var faktiskt att ha pärlorna just i lekstugan för där kommer inte William vara. Inne i huset finns det inget bra ställe att pärla på för köket lutar (vi har sättningar i utbyggnaden som är i köket) och då rullar pärlorna av och eftersom William kryper där så är det stor chans att han får i sig pärlor. I vardagsrummet skulle vi lätt kunna missa pärlorna i mattan och på barnens rum är det glapp mellan brädorna i golvet så det är lätt att pärlor lägger sig där och William får i sig dom när han är där 😅 Det känns därför tryggare att ha pärlorna i lekstugan än inne i huset 😊

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.