Danmark

Vi besöker Djursland del 2 – Kattegatcentret

– Inlägg gjort i samband med pressresa med Visit Denmark

När vi kom fram till Danmark så gick vi raka vägen till Kattegatcentret som ligger precis vid båthamnen. Det tog inte mer än 5 minuter att gå dit så det var riktigt nära. På Kattegatcentret fick vi lunch och en guidad tur bland fiskar och havsdjur.

img_8141
img_8140

Den här rabarber-drickan var bland dom godaste läskedryckerna som jag nånsin har smakat! Den kommer från Ebeltoft.

Det häftigaste var helt klart hajarna! Det fanns en jättestor tank med hajar som var öppen längst upp så man fick inte sticka in händerna. Hajarna verkade inte blyga, dom simmade nära kanten och ibland skvätte dom lite vatten på oss när dom vände under vattnet.

img_8139
img_8148
img_7793

Lucas och Tilda (Thaimorsan) var så fascinerade över hajarna

Det gick också att gå i en tunnel under tanken och se hajarna underifrån. När vi stod och tittade uppifrån fick jag syn på två personer som stod under tanken och fotade – så roligt 🙂 Matilda Milano som också var med på den här pressresan anlände lite tidigare än oss till Grenå så hon var nere i tunneln och tittade på hajarna. Kolla in hennes fantastiska bild!

Vi fick också se när hajarna matades! Jag har aldrig sett det förut så det var verkligen intressant att se 🙂 Hajskötaren stod i vattnet och klappade på en av hajarna samtidigt som han matade den med fisk. Varje gång hajen skulle ta en munsbit kom den upp till ytan och sög in fisken i munnen med ett väldigt ljud. Barnen stod nyfiket och tittade på trots att det lät så läskigt att dom hoppade till ibland. Ni kan se video på detta i mina höjdpunkter på instagram. Jag har nämligen sparat hela min insta story från resan där. Klicka på länken HÄR, jag tror ni kan se även om ni själva inte har instagram.

img_7812
img_7810

Vi fick känna på tänderna på en hajkäke som Kattegatcentret hade bevarat och tänderna var verkligen sylvassa! Jag visste faktiskt inte att hajarna hade flera tandrader, det var riktigt fräckt att se!

img_7815
img_8157

På nedervåningen fick vi se röda räkor som såg ut som om dom redan var kokta, sjöhästar, en bläckfisk och stör som den dyra kaviaren kom ifrån. Stör var verkligen en lustig fisk. Haha! Kolla här! Jättelång näbb med skägg på 🙂

img_7798
img_7796
img_7794

Kattegatcentret ligger precis intill havet så utanför fanns det sjölejon. Sjölejonen var väldigt nyfikna på oss människor och simmade fram och tillbaka för att titta på oss. En av sjölejonen var lite extra rund, hon hade nämligen en liten unge i magen!

img_8142
7a9ede59-1fc2-4c09-81b9-4e1253f1d4ed

Här i vattnet fanns det gott om krabbor och den hispiga mamman (jag) var väldigt rädd för att behöva hoppa efter mitt barn ner i vattnet. Lucas testade verkligen mina nerver genom att stå längst ut på kanten!!

Vi hade lätt kunnat tillbringa en heldag på Kattegatcentret så det fanns mycket mer att göra än vad jag visar upp här, men eftersom vi hade fler saker på vårt schema så var det dags för oss att åka vidare… Fortsättning följer!

Har ni inte hört talas om Djursland förut eller är sugna på att göra ett besök så har Djursland en egen turistsida där ni kan läsa om allt kul som att finns att göra. Kika in på sidan här: Visit Djursland 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.