Okategoriserade

Vem är ”På Smällen”-Emma?

Idag vill jag börja dagen med att säga hej till alla nya läsare som har kommit in på bloggen dom senaste två veckorna! Det blomstrar verkligen här inne och mars månad blev nytt månadsrekord! Jag vill gärna berätta lite mer vem jag är och vad jag pysslar med så att ni kan få en lite snabbare inblick i det 🙂

Jag heter Emma och är tvåbarnsmamma till Lucas 4 år och Isadora 11 månader. Jag, barnen och deras pappa, Jair, bor i ett litet idylliskt radhus ganska centralt i Göteborg. Jair arbetar i produktion inom fordonsindustrin och jag är ingenjör men arbetar nu helt och hållet som bloggare.

Foto: Karin Wildheim

Jag och Jair träffades i Brasilien för lite mer än 7 år sen när jag var där nere och gjorde examensarbete och senare valde att resa runt i Brasilien. Min och Jairs kärlekshistoria är nästan lite som en film fast med ett lyckligt slut istället för ett sånt där tragiskt slut som det brukar bli när två personer från olika världar blir kära i varandra. Jair kommer från ghettot i Brasilien och hade oftast bara pengar för dagen medan jag var nyutexaminerad ingenjör med ljus framtid. Jair fascinerade mig. Jag har aldrig träffat någon som är så generös och sprider så mycket glädje trots att han själv inte hade mycket. Vi föll pladask för varandra och när mitt visum gick ut så bestämde vi att Jair skulle komma till Sverige, men först var jag tvungen att åka hem och börja jobba. Läs gärna mer om hur jag och Jair träffades här: Utländska semesterflörten som blev en familj


Jag började blogga redan 2009 när jag gjorde exjobb i Brasilien, men jag räknar oftast inte med den bloggen när någon frågar mig hur länge jag har bloggat. Min ”På Smällen!”-blogg har jag haft sen i mitten på 2012 när jag och Jair bestämde att vi ville skaffa barn. Det dröjde inte länge innan jag blev gravid och insåg att det här var det absolut häftigaste som har hänt mig! Att sätta sig på ett plan och flyga till Brasilien utan att ha nånstans att bo, utan att känna någon eller kunna ett ord portugisiska när man bara är 22 år gammal som jag gjorde är galet och häftigt, men det är ännu häftigare att vara preggo (tycker jag)! Och finns det något som är häftigare än en förlossning?

Foto: Wanderings
Kolla förlossningsvideon som Wanderings gjorde till oss – helt galet fin! 

Jag älskar allt som rör graviditet och förlossningar och längtar ihjäl mig tills jag kan börja skriva om det igen! Men först ska vi ut och resa lite, det kommer bli både Gran Canaria och Brasilien här framöver 🙂 Häng med oss!

Sist men inte minst! Fråga gärna om det är något ni undrar, jag svarar alltid på frågor även om det ibland kan dröja lite innan jag hinner svara (det är olika). Och ni som ser mig på stan, kom gärna fram och hälsa 🙂 Dom flesta av mina läsare vet nog vid det här laget att jag är en översocial typ som älskar att träffa nya människor så kom gärna fram och säg hej 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.